Tarih: 07.02.2014 10:56

8 YILDA 16 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Facebook Twitter Linked-in

Sivas – Erzincan Kalkınma Koordinatörü Dr. Doğan Akar 2006 -2013 yılları arasında ilimizde Kalkınma Programı kapsamında 16 Milyon Dolarlık çalışmanın yapıldığını belirtti. Proje çalışmalarının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca,  Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi (UNDP/CO)’nin teknik desteği ile yürütüldüğünü belirten Doğan, 8 yılda ilimizde yapılan faaliyetleri gazetemizle paylaştı.

Sivas – Erzincan Kalkınma Projesi Koordinatörü Dr. Doğan Akar proje kapsamında ilimizde yapılan çalışmaları gazetemizle paylaştı.

Proje çalışmalarının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca,  Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi (UNDP/CO)’nin teknik desteği ile yürütüldüğünü belirten Doğan, finansın ise Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ile Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) tarafından karşılandığını belirtti.

 “Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi” kapsamında 2006-2013 yılları arasında Sivas’ta birçok projenin hayata geçirildiğini belirten Sivas – Erzincan Kalkınma Projesi Koordinatörü Dr. Doğan Akar, IFAD yetkilileri tarafından Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi’nin; IFAD tarafından sağlanan kredi ile 25 ülkede yürütülen projeler içerisinde; akılcı ve sürdürülebilir yatırımlar yapılan ilk proje olduğu belirtilerek bu faaliyetlerin model oluşturacak övgüye değer yatırımlar olduğu ifade edildiğini belirtti.

Proje Koordinatörü Dr. Akar Sivas’ta gerçekleştirilen çalışmaları şu şekilde sıraladı:

Yine arıcılıkta 115 çiftçinin polen ve propolis üretimine başlamasını sağlamak ve 23 çiftçinin arı ürünlerinin üretim ve pazarlanmasını kolaylaştırmak üzere toplam 372.000 Dolar ekipman hibe desteği sağlanmıştır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —