Kemal Sarıkartal


YOLCUM


Sevgili
Yolardasın,yolcusun uzun bir yolun iki yolcusu gibiyiz,senin gittiğin diyarlara gidiyor gibiyim. 
Bir gezgin gibisin, Sivas,Adana, Mersin,Antalya, İstanbul. Bozkırın üzerinden akıp gidiyorsun, toprak kokusunun mayalandığı topraklara. Kuzey ayaz altında, güney yağmura yakın. Korna sesleriyle güneye yol alıyorsun. Seni yolculuk süresince seyreder olacağım. 

Her yolculuk'ta,her bekleyişte endişeler çoğalıyor, bir şeyler anlatmak istiyorum, bütün sözlerim eskiyor, vardığın ilk durakta ara, dayanamam. 

Giderken gölgeni götürdün, kalbin burada,sol yanımda. Sıla, gurbet, göçebe töreleri gibi, yüreğinde mukaddes aşkın mührünü taşıyarak gidiyorsun, yörük kültürünün içinde, doğanın içine gizlenmiş, yeşillikler içinde süslediği kıvrımlı yolları aşarak, gidiyorsun, pencere kenarında, camın buğusunda, dışarıda çiseleyen yağmuru seyrederken,yüreğin özlem dolu türküler söyleyecek. 

Ben senin uzak yollarına bakar gibiyim, sen de efkârlı yalnızlıktasın, yalçın dağların doruklarını seyrederek gidiyorsun, oysa bir yürek buralarda senin için çarpıyor.Bozkırın menekşe kokularını Akdeniz'in portakal çiçeği kokusuna taşıyorsun. İyot kokuları,sahil boyu tuzlu kumsalları seyrederek yol alıyorsun, Kaymak yüzlü yâr.

Otobüs ıslığı asfalt yolda,yolculuktur hep düşleri çoğaltan, ağartır karanlıkları, aşırtır dağları bu dizginsiz sevda. Aklım senle gidiyor, özlemin yüreğimin taa derinliklerinde. 

Yolculuk boyunca yüreğinden nelerin geçtiğini kim bilebilir, otobüsün penceresinden geçmişini düşlerken, saçlarını savura savura ağaçları, kayaları,sarı benizli bozkırları izlersin. Diğer otobüsler bir bir geçer gider dalgın gözlerinin önünden. Adina gurbet denilen ve gidilince kolay kolay dönülmeyen yerden, sen dönecekmisin sevgili. Gurbete gidenler için az yürek yanmadı, az şiir yazılmadı. 

Otobüsten ışık akacak karanlığın gözlerine ve sen Akdeniz de olacaksın.Güneyin güzel kentine yaklaşıyorsun, benden uzaklaşan yalnızlığım oluyorsun, karanlıklar içinde otobüs perona yanaşınca, bir ara, Antalya'ya merhaba deyince, banada merhaba de..!

Kemal SARIKARTAL 
Sevgiliye gönderilmemiş 
Kahır mektupları

YAZARLAR