Kemal Sarıkartal

Tarih: 24.06.2024 00:41

YILDIZLAR ÖPSÜN GÖZLERINİ

Facebook Twitter Linked-in

Sevgili 
Bir masaldın, masal güzeliydin 
Gamzeli bir güzeli sevmiştim, çok sevmiştim, gülümseyerek hoşça kal dedi. Dutlar, erikler çiçek açmıştı. Kayısılar, bademler selama durmuştu. 
Gül bahçesinde duruyordu, güller kendileri gibi gül olan gül kızı kıskanıyordu. Papatyalar, karanfiller gidişine ağlıyordu. 

Sevgili, Kırlangıçlar geldi sen göçtün, ben de beklemeleri biriktirdim, yalnızlığı bölüşerek. Dönmeyeceğim demedin, yürek yarasıyla gittin. Oysa çantanda dönüş biletin var biliyordum.
İlk durakta son bileti almışsın meğer. 
Gittin ? Kalbimde sonsuz keder, çekilmez yalnızlıklar bırakarak, Kernek'te ayak izlerin, banada sonbahar lar kaldı. 

Bahçene bahar geldi. Pencerede yoksun, gündüzlerde yoksun, gecelerde yoksun, Kernek parkında yoksun, sinemalarda son perdeler kapandı yoksun ? Dönülmez seferdemisin ? Nerelerdesin ? nereye saklandın ? İçimde ki rüzgâr sızıladı, karayel bulacağım dedi, şimşekler çaktı,çaktı sen yine yoksun ? 

Kernek'te yürüdüğün aşıklar caddesinin ismini değiştirdim,efkâr sokağı oldu.Senin yürüyemediğin cadde değil ancak sokak olur. 

Sevgili;Bohçalanmış  sevdalarımı göndereceğim adresin yok. Nerelerdesin ? Gönderilmemiş kahır  mektuplarımın sayfaları sarardı, soldu. Son postacının eskimiş çantasından geri dönüyor. Adresin başka gönüller mi oldu ? Nerelerdesin ? 

Gel,uzat ellerini nazlı bir dokunuş olsun,üzüntüm kırılsın. Gel,içimde sakladığım karanfil dolu sandığı aç. Aç ki dökülsün içimdeki sevdalar.

Sen şimdi yaylanda, söğüt gölgesinde radyo da şarkılar dinliyorsundur, oysa benim içimde uşşak çığlıklar geçiyor. Gözlerin gecelerimin tutsağı ama sizin oralardan duyulur yüreğimin sesi. Tabi sen yaralı değilsin ki, bilemezsin ? 

Sen şimdi yağmur sonras yaylanda gökkuşağının altındasın, yedi renk senin olsun. Alıçlar,karamuklar,kengerler de, Dünyanın tüm güzellikleri de..! Yıldızlar öpsün gözlerini, de gel, gel de Kernek suyuna baksın gözlerin, de gel..! 

Gelsen diyorum, hiç gitmeyecekmiş gibi gelsen !
Yüreğim sen olmuş, ben senle başka oluyorum. De gel, gelmezsen senin kayıp ilanını vereceğim...

Kemal SARIKARTAL 
Sevgiliye kahır mektupları 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —