Eşref ADAN

Tarih: 27.05.2017 08:19

Sağlıkta Bir Tuhaf Sendikacılık

Facebook Twitter Linked-in

Sağlıkta Bir Tuhaf Sendikacılık

Bir sendikacı düşünün ki bir elinde kırk karpuz, bir koltuğunda bir parti.Her şart ve durumda meydanda. Her yerde kamera açılarında. SAĞLIK hariç her konuda ali bir fikir ve kanaat sahibi?

Eli her yerde? Dinde, imanda, partide, camide, dernekte?

Ne elmiş azizim ne el. İlla da siyasette el?

Onu buna bunu ona satışta maharetli bir düzen ve intizam ehli?

Şehrimizdeki sağlık kurumları içerisindeki birlik beraberlik o kadar güzel bir noktaya ulaştı ki tüm çalışanlar hallerinden çok memnun . Bu başarıyı sağlamak için ,çalışanlar gurubu ve yatanlar gurubu olarak iki kısımda mükemmel bir koro oluşturulmuş ve bu koronun da bir şefi mevcut, sesi cok çıkanı hemen korodan uzaklaştırmakta.

  Bu ahenkli çalışma içerisinde ,kaç personel var,kaçı nöbete girer,görevleri dışında çalışan (istirahatta)kaç torpilli var,hizmet puan esası dikkate alınıyor mu,görev dışı çalışanlar yüzünden devlet ne kadar zarara uğratılıyor?Diğer sendika çalışanları da bu görevlere atanabiliyor mu?

Fetö soruşturmasında sendikanın kolladığı isimler olabilir mi?,bunlar soru işareti olarak bekliyor.

  Kurum içerisinde başkan veya yönetici atanırken aranan kıriterler içerisinde ,aynı kurumda kişinin baldızının müdür,kayınbiraderinin sözleşmeli memur ,yiğeninin güvenlik görevlisi,eşininde  kendi kurumu dışına müdür atanması ve hastane civarında arsa ,ev gibi gayrimenkul yatırımlarının olması mı gerekli diye insan düşünmeden yapamıyor.Acaba yakında atama yapacağınız kadrolarda liyakatmı, sendikamı  etkili olacak.Bu atamalar şehir çıkarlarına nasıl etkili olacak ,

  Daha sonra da çalışanların mutlu olmadığı ,ayrımcılığın sayenizde tavan yaptığı bu  kurumlara,hasta olarak gelince, zafer işaretleriyle sosyal medyaya poz vererek kutlama yapmak ne kadar idaalist idareceliğe uygun sormak gerekli.

  Aslında sendikacılık bir strateji oyunu,birazda Zeybek oyununa benzer yanları vardır.

Zeybeklikte bir karekterdir,yiğit mert ve dürüst insan karakteri.Bir yaşam biçimi,bir hayat felsefesidir.Sahnede olduğu gibidir dünyası.Bu oyundada sahne arkasında kulis olmaz.Strateji acık sergilenir.

Unutmayalımki; Gassalı da yıkar ve ayağına bir bardak (kupa)su dökerler.

Liyakatın ön planda olduğu,haklının hakkının verildiği,pikniklerde,kahvaltılarda selfi çektiren değil,hastanelerde hastalarına güler yüzle görevini yapan ,mobing e maruz kalsa da ,sendika yöneticileri tarafından hakarete uğrasa da!! görevini yılmadan,Bayrak ,Vatan sevdasıyla devam ettiren bu camianın vefakar,fedakar insanlarına selam ve saygılarımı sunuyorum.

Sessizlerin sesi olmaya devam edeceğiz. 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —