Refik Kutlu


KULA GÖRE KANUN


Ekilen nifak tohumları filiz vermeye başladı geri dönüşü ne zaman başlar bilmem ne zamanda temizlenir kaç yıl sürer bilemem ancak bildiğim bu temizliğin kolay olmayacağıdır.
Temizlenmesi için temiz eller lazım temiz gönüller lazım ahlak lazım kuran ahkâmı lazım yoksa pislikler temizlik olmaz suya sabuna dokunmadan temizlik temizlenmez..
Meseleye bakanlar gördükleri halde göremeyenler kendiyle ilgili karar veremeyenler olduğunu açık ve net görebiliyoruz yani konu mühim konu hayat konu insan evet insan demişken insan hakkı kulun kanuna dayanmadan nizama ve hakka dayanmadan arzu hale göre gönülden geçene göre isteğe göre duruma göre torpile göre karar vermesi mi? olmalı öyle bir dünya var mı ?oysa hazreti Ali ne demişti devletin dini kanundur demiştir.
Şimdilerde devlet yok: ki kanun olsun kendi yaptıkları kanunu tanımayanlar kanun yapamaya kalkıyorlar anlaşılır gibi değil.
Peki, nasıl bir kanun yapmaya kalkıyorlar zengine dokuz fakire bir Aman Allah'ım bu ne doyumsuzluk bu ne uyumsuzluk bu ne hırs bu ne halkı görmezden gelmek zenginden vergi almamak için kanun yapıldığı nerde görülmüş bir başka ülkede duyan var mı? diye düşünmüyor değil mi bu yüzden bu gidişatla iflah olacağımızı sanmıyorum rabbim bize akıl izan versin diyorum


SAYMAKLA BİTMEZ

Türkiye üstüne oynanan oyun
Niceleri var ki saymakla bitmez
Ya bizler deliyiz yâda bir kuyun
Daha neler var ki saymakla bitmez

Müsait ’iz algımız yok şaşkınız
Bizler kendi kendimizle küskünüz
Zayıf kaldık çaresiziz düşkünüz
Daha neler var ki saymakla bitmez

İlgimiz batıya olunca böyle
Batı gafletine dalınca böyle
Hurafe aklına yelince böyle 
Daha neler var ki saymakla bitmez

İlgimiz bilgimiz sınırdı kaldı
İmanlı ihlaslı kenarda kaldı
Bağrımız küllendi yanar da kaldı
Daha neler var ki saymakla bitmez

Seni kim anlıyor kime kızarsın
Ey Kul Refik boş boşuna yazarsın
Bu gidişle sen kafayı bozarsın
Daha neler var ki saymakla bitmez

Refik KUTLU /04.07.2024 
Kül. Bak. Halk Şairi)Sivas

YAZARLAR