Yılmaz Coşkun

Tarih: 08.09.2024 23:15

KILIÇ ŞAKIRTISI YAHUT İMDAT ÇIĞLIĞI;

Facebook Twitter Linked-in

Bu yıl  Milli Savunma Üniversitesi 30 Ağustos töreninde yeni mezun  teğmenler tarafından aşağı yukarı tamamının katıldığı daha öncede benzeri yapılmış kılıçlar havada laiklik, ülke bütünlüğü, Mustafa Kemal vurgulu bir yemin edilmiş. Günlerdir gündemi bunun yaygarası, yorumları kapladı. Tabi böyle olunca kim ne diyor  diye bakmak gerekti..Resme bakınca   bu olayı kamoyu önüne taşıyan, gündeme getirenin Akit grubu ve trolleri olduğunu gördüm. Genç teğmenleri yerden yere vurdular. Linç ettiler , demediklerini bırakmadılar .Akit'in bu tavrına karşılık muhalefet ve iktidarın yanındaki milli tavrı olan insanlar teğmenlere destek verdi.Bu resmin görünen kısmıydı.
Peki aslında ne oldu ; Konuya en baştan baslayacak olursak Akp başlangıçtan itibaren ceşitli tarikat, cemaat ve grupların iktidarı ve devleti paylaştığı bir yapilanma kurdu bunuda iktidarı boyunca sürdürdü. 17- 25 Aralık takiben 15 Temmuz sonrası bu gruplar içinde en büyüğü olan ve aslan payını alan feto hem AKP'ye hem Türk devletine ihanet etti sonuç olarak bu koalisyondan tasfiye oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin asli failleri fetoculer ordu icinden çıktığı için iktidar Tsk ile ilgili yeni bir organizasyona girişti modern devlet anlayışının gerektirdiği yeniden bir yapilanmaya gitti. Tespit edilebilen tüm fetocu unsurlar tasfiye edildi. Tabi ki bu yeniden yapılanma, AKP'ye yakın kadrolar eliyle yapıldı.  Geçmişte yaşanan acı tecrübe nedeniyle bu kurum ideal seviyede  olmasa da modern devlet anlayışına göre yeniden inşa edildi. Ancak dişine kan değen gruplar, ekipler bu durumdan hoşnut olmadı. Kamuda fetonun boşaltıldığı  alanları paylaşan bu gruplar,  fetonun Tsdaki yerine de geçmek için ellerindeki gücü kullanmaya başladılar. Konuyla ilgilenenler bilirler ki zaman zaman  çeşitli grupların bu yöndeki faaliyetleri ile ilgili bilgiler basına da yansıdı. Anlaşılan o ki  TSK'da fetonun yerine geçmek isteyen cemaat tarikat grupların adı her neyse baskı ve etkinlikleri o kadar çok arttı ki TSK'daki mevcut akp bürokratlarının bunlara direnmeye gücü kalmadı ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için bu tür bir törenin yapılmasını teşvik ettiler . Yoksa her aklı başında insan bilir ki 15 Temmuz'u yaşamış bir ülkede, alınırken süzgeçten geçirilmiş bu teğmen grubundan böyle bir eylem çıkmaz. Yani demem o ki bu eylem sıralı komutanlar eliyle tegmenlere tebliğ edilmiş veya yapmaları konusunda teşvik edilmişlerdir. Yine bu eylem ordunun yeniden bir grup tarafından işgaline karşı  son uyarı çığlığıdır.  Bu çığlığı atan ne fetoculer ,ne Atatürkçüler ne de teğmenlerdir. Bu çığlığı atan bizzat AKP'nin burokratlarıdır.
Cumhurbaşkanının son söylemlerine bakılacak olursa bu eylemler sonucunda teğmenlerin bir kısmına ceza verilecek.  Bu olay iktidarın geçmişten ders almadığının bir gostergesidir. Yeniden teslimiyetin sonuçlarını kimse öngöremez. Yine de bu eylem nedeniyle bir ceza vereceklerse MSB bakanından başlayarak sıralı  komutan ve öğretim gorevlilerine versinler . Kimse bu gencecik teğmenleri kendi kavgalarına feda etmesin. Benim ülkemin Akit ve trollerine, yarın kime hizmet edeceği bilinmeyen tarikat , cemaat ve gruplara feda edecek askeri,teğmeni ve dahi ordusu yok...  Bir kere yapıldı sonuçları görüldü. Ne olacak bunları ihraç edip Afganlıları, Suriyelileri mi subay yapacaksınız? Onlarda bir yetenek , yürek olsa kendi ulkelerini savunurlardı.
Vesselam...


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —