Eşref ADAN

Tarih: 03.07.2017 16:05

Kamu Hastanelerinde Sözleşmeye Adım Adım

Facebook Twitter Linked-in

KAMU HASTANELERİNDE SÖZ-LEŞ-MEYE ADIM ADIM!!!!

   Sağlık sisteminde yeni yöneticiler  dönemine  hazırlanan Kamu Hastaneler birliği ,yapacağı idareci atamalarıyla yoğun bir gündem içerisinde..

   Aradığınız liyakatsızlık kriterleri, tüm sağlık çalışanlarının bilmesine rağmen ,ses çıkartmama ,hakkını arayamama  alışkanlığı devam eden çalışanlar, bu durumdan oldukça rahatsız lar.Haklılarda?

  Sendikanın ve M.Z  Kaya nın kontrolünde olan ,sayın genel sekreterin bu rehavetten kurtulabileceğine ihtimal dahi verilmezken ,konunun Sağlık Bakanı Sayın AKDAĞ ın bilgisi dahilinde olduğu gelen duyunlar arasında.

 İşte size birkaç başarısızlık örneği;  Numune hastanesinde M.Z Kaya nın bıraktığı koltuğa ,neden kendisinin ve  sendikanın en samimi adamını atıyorsunuz.  Bimer e şikayette bulunan hemşireleri ilk fırsatta ,sürgüne göndermeyi hayal eden yöneticileri biliyor ve yakından izliyoruz.Numune hastanesinde SENDİKA  ve KAYA baskısı  maximum seviyede devam ederken,daha önce kaybettiği koltukta oturan Müdür e değişik komplalar kurduğu iddia edilenin ,entrikaları ve kurumu başarısız konuma getirme cabalarına neden DUR DİYEN YOK.

Şarkışla da kurumda, diğer yıllardaki Hasta sayısı ile bu yılki hasta sayısı aynı olduğu halde ,istenilen gereksiz tetkiklerle SGK kurumundan nasıl fazla para alındığı ve bununda başarı gibi gösterilmesi gerçekte bir göz boyama ve kurum zararı değilmi???

 Gemerek hastanesinde sendika sorumlusunu  idareci yapmak için M.Z Kaya nın muhakkikliğindeki taraflı soruşturmanızı ve attığınız geri adımıda camia izliyor. Kömür konusundada aynı hassasiyeti M.Z Kaya dan beklemekteyiz.

Evet beyler başaramadınız.  Sağlık çalışanları arasındaki huzursuzluğu ve liyakatsizliği siz artırdınız.Yöneticilerdeki yetkisizliği siz oluşturdunuz ve hizmet kalitesini siz bozdunuz. Sendikalı sendikasız ayırımını çok ağır bir şekilde kullanarak çalışanları bölmeyi ,ayrıştırmayı siz başardınız.Sekreterlik içerisinde ,Sekreter , Mali Başkan ve sendika yöneticisi bir grup,İdari başkan ve sekreter yardımcısı bir grup olarak kurumu siz ikiye böldünüz.Kuruma ve Sivas ımıza fayda sağlayacağım vaatleriyle mali başkanlığa getirilenler, ödeme gün sayısını  90-150 günlere siz çıkardınız.Kanunla belirlenen yetki limitlerini, kendinizi kanun üzerinde görerek, siz  ayarladınız.Sivas istihdam yaratan , yaratmaya çalışan işadamları ve esnafı  zor duruma siz soktunuz. (Şahsi uygulamalarınızla ilgili duyumları takip etmekteyiz).

Daha önceki dönemlerde yapılan yatırımları kendi başarınız gibi siz gösterdiniz.Genel sekreterin görev sorumluluğunda olan ,karar ve sonuçları, sekreter sözcüsü gibi M.Z. KAYA ya,bu yetkileri siz verdiniz.Sağlık turizminde her şehir yurdışından hasta getirip tedavi ederken,siz bir kişi dahi getirmeyi bırak adım dahi atmayarak ,gurbetçileri  beklediniz.Sivas taki sağlık değerleriyle ilgili bir tane proje bile yapmadınız,önceki dönemlerde temeli atılanlarıda siz yıktınız. Diğer il lerdeki yöneticiler ,sağlıkta başarı için yurtdışına giderken ,sizler  hastanelerin kalorifer dairelerinde gezdiniz. Akşamları diğer sağlıkkurumlarının müdürleriyle ! ve Sendika Başkanıyla  yaptığınız çiğ köfte partilerinde, hangi personelin ipini çekeceğinizi düşüneceğinize, memlekete ve Sivas a nasıl faydalı oluruz düşüncesinde olunmalı, Çiğ köfteyi yuttuğunuz gibi sağlık çalışanlarının ve Sivas lının haklarını yutamazsınız. Buna izin vermeyeceğiz..

Örnekleri çoğalta biliriz ve bunlar ile ilgili somut ve net bilgi sahibiyiz.

Liyakatsizlik kriterinin ön planda olduğu,haklının hakkının verilmediği  halde,Güler yüzle görevini yapan ,mobing e maruz kalsa da ,sendika yöneticileri tarafından hakarete uğrasa da!! Yılmadan,Bayrak ,Vatan sevdasıyla görevini devam ettiren bu camianın vefakar,fedakar insanlarına selam ve saygılarımı sunuyorum.

SİVAS POSTASI ,Sessizlerin sesi olmaya devam edecek. 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —