Eşref ADAN

Tarih: 09.08.2017 05:14

Hastanede Büyük Zarar

Facebook Twitter Linked-in

KAMU HASTANELERİNDE BÜYÜK ZARAR

Bizim Sivas ımızın insanı ne kadar sabırlı , ne kadar mütevazı  ve bir o kadarda devletini seven bir yapısı var, gerçekten yiğitlik vasfının tam hakkını vermektedir.

Belediye imkanlarıyla ve ya ilçeden zorda olsa hastalığına şifa bulmaya,derdine derman aramaya sabahın erken saatinde aç olarak hastane kapısına gidiyor. İşte macera ,sinir ve sabır harbi burada başlıyor.Sistem çalışmıyor cevabıyla muayene olamıyorsunuz.

Muayene yapamıyan hekim hasta yatıramıyor,servisler boş. Eczane sisteminiz çökmüş,stok takibiniz yok.Tüm geriye dönük verileriniz silinmiş.

Sonrada bunun sebebi çalışanlarmış gibi Numune hastanesi yöneticisi toplantı yapıp,personele hesap soruyor.Sayın yönetici o toplantıyı firma yetkilileri ve ihaleyi yapanlarla yapacaksın. Bunlara dikkat etmek gerek,mademki bu personeller  beceriksizse eşini rahat ve torpilli yerinden aldıracaksın ve nasıl başarılı olunurmuş göstereceksin ve kurumunun en sıkıntılı anında izne gitmeyeceksin.Bizde bunu alkışlıyacağız. O gariban gördüğün sağlık çalışanları ,Sağlık konusunda eğitim almış işlerinin ehli insanlar. Gassallarla karıştırmamanızı tavsiye ederiz.

Sayın genel sekreter ve mali başkan,sosyal medyanızda yazıyorsunuz ya ,Sivas en iyisine layıksın diye .Ne oldu . Bir günde sayenizde yaklaşık 5.000 hasta mağdur olmakta ,bu mu  BAŞARI.Özel sektör sayenizde hiç görmediği hasta sayısına ulaştı. Bu mu BAŞARI.

3.569,610 TL  gerçekleştirdiğiniz Otomasyon alımı , gerekli incelemeleri yapmadan imzaladığınız sözleşme sonucu , 15 günde kurumu  yaklaşık 2.500,00 TL civarında zarara uğrattınız .Kim ödeyecek bu zararı sayın yöneticiler?Konuş MALİ BAŞKAN konuş?

Sözleşme öncesinde , sargı bezi alırken dahi firmadan (DEMOSTRASYON) UYGUNLUK İÇİN DENEME ÜRÜN istenirken (Onu da yanlış aldınız da!), bu kadar yüksek maliyetli bir alım ı neden imzaladınız Sayın MALİ BAŞKAN.

Hastanelerinizin birinde uygunluğunu 1 ay denemek varken ,neden Numune hastanesi gibi bir kompleks yapıda bu zulmü çalışana ,vatandaşa yaşattınız.

Evet Günde 5.000 vatandaş mağdur ve 2.500,00 TL kurum zararı var. Yetkililere duyurulur.

      Liyakatsizlik kriterinin ön planda olduğu, haklının hakkının verilmediği  halde,Güler yüzle görevini yapan ,mobing e maruz kalsa da ,sendika yöneticileri tarafından hakarete uğrasa da!!Yılmadan,Bayrak ,Vatan sevdasıyla görevini devam ettiren bu camianın vefakar, fedakar insanlarına selam ve saygılarımı sunuyorum.

SİVAS POSTASI ,Sessizlerin sesi olmaya devam edecek. 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —