Yusuf Agâh


Fısıltının Ürkek Sadeti


FISILTININ ÜRKEK SADETİ

Saygı değer okuyucular şimdiye kadar yazdıklarımız konuştuklarımız toplumda var olan eksik şeylerin telafi edilmesi yönünde idi.Bize düşen bu aksaklıkları veya güzel şeyleri göz önüne sererek toplumu haberdar etmek ve hata yapan kişilerin hatalarını düzeltmelerini sağlamak amaçlı olmuştur.Hiç bir zaman şahsi çıkar ve beklenti içerisinde olmadık devlet dedik millet dedik memleket dedik. İnsanın kendini ifade etme biçiminin onun karekterini ortaya koyduğuna inanarak eleştri kültürümüzün maalesef tedirginliğe dayalı olduğunu gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi´´ vatandaşımız bölücü hain propagandalara meyil etmiyorsa açık fikirlere hoş görülü olmalıyız.´´demişti.

Buna bir şey daha ilave etmek istiyorum bu eleştirileri iyi okumak ve yanlışlardan dönmenin büyük erdemlilik olduğuna inanıyorum.Bu eleştirileri yaparken kulaktan kulağa fısıldamakla bir fikrin inşaa olamayacağı ortadadır bu bizi bir yerlere taşımaz.Eğer bu fısıltıları sesli bir şekilde ifade etmezseniz bu fısıltılara sebep olanlar dedikodu diyip sorunları geçiştirmekte yaptıklarına ısrarcı bir şekilde devam etmektedirler.Kardeşim bir yerde hata varsa bunu samimi olarak söylemek buna karşı bir duruş sergilemek gerekir.Bakıyorsunuz birileri hakkında bir fısıltı var neden bunu sesli olarak ifade etmiyorsunuz dediğimizde görmüyor musunuz olağan üstü hal var tamam var da kardeşim bu vatan hainleri için var ne korkuyorsun haklı olduğun davadan korkmayacaksın korkması gerekenler bu fısıltılara sebep olanlar, ahlaki değerleri olmayan emel ve istikballeri için her şeyi mübah sayan bölücülük yapan zihniyet olmalıdır.

Açık yüreklilikle ortaya koyduğumuz eleştirilerden nasibini almak isteyenler , bu adamlar yazıp duruyor bir öz eleştiri yapalım demediler haklarında yazı yazılanlar şehirde dahada kenetlenerek birbirlerini dahada fazla korumaya ve kollamaya başladılar.Ama bazen olayların üzerine fazla gitmemizle bazı şeyleri de değiştirdik .

Örneğin eski milli eğitim Müdürü ,Sivas´ta yıllarca görev yaptı yaptığı hatalar sonucu uzun bir aradan sonra Adana´ya tayin edildi fakat Adana bu kişi hakkındaki söylemleri ciddiye alarak görev yaptırmadılar kabul etmediler.

Sayın Valimizin dediği gibi vatandaşın gözü terazidir diye bir ifade kullandı tam yerinde bir cümleydi.Toplum, bir mevki ve makama getirilen kişilerin söylemlerini ve en önemlisi eylemlerini en iyi şekilde analiz etmektedir. Belli bir makama atanıyorsan veya seçiliyorsan devletin itibarını zedelemeyeceksin.

Adam kayırmayacaksın,liyakat esas alacaksın,eşini dostunu hemen işe almayacaksın. İhaleleri şefaf yapacaksın,mütahitle aranda farklı bir anlaşma olmayacak. Gösterişten uzak duracak ciddi projeler ortaya koyacak devletin parasını heba etmeyeceksin. Kendini farklı bir konumda görmeyeceksin devletin maşını alıyorsan hizmet edeceksin. Güç elde etme adına her yol mübahdır eylemini bırakacaksın komik duruma düşmeyeceksin. Bir iki Osmanlıca ve ağdalı sözlerle toplumu kandırdığını zannetmeyeceksin.Yazdığın veya söylemlerinle eylemlerin örtüşecek bol keseden sallamayacaksın. Yalancı ,yalaka,dalkavuk,riyakarlık yapmayacaksın pirim vermeyeceksin. Tek amacın devlete ve millete hizmet etmek olacak birilerinin adamı olmayacak aklını kiraya vermeyeceksin. Vatandaşı hakir görmeyecek işini kolaylaştıracaksın. Bunları yapmaz ahlaklı davranmaz isen hem dünyada hemde ahirette rezil rüsva olursun. Herkesten söylemesi ,bundan gayrısını sen bilirsin.Hem bunları yapıp haber konusu olduğun zaman feryat figan etmeyeceksin

--- Bu köşe yazısını kaleme aldığım saatlerde önümüzdeki belediye seçimlerinde Ak Parti-Mhp´nin ittifak yapmayacakları açıklaması geldi.Yapılan bu güzel birlikteliği bozma adına milletvekilleri ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalıştılar.

Bu ayrılıktan en çok zarar görecek partinin Ak Parti olacağını düşünüyorum.Sebeplerine gelince Mhp´nin fetö terör örgütünün siyasi ayağını ve mücadelesindeki eksikliği dile getirerek bu konu hakkında bir gelişme olmaması,taşören yasası sonrasında hiçbir iyileştirme yapılmaması ve sadece imza olarak kalması,af konusu ve en son olarak Andımızla alaklı yaşanılan Ak Parti milletvekillerinin söylemleri ve topluma yansıması Ak Partinin aleyhine MHP nin lehine olan konulardır.Bundan sonraki süreçte her iki partinin de aday gösterme konusunda çok titiz çalışmaları gerekmektedir.Her iki siyasi parti başkanlarının birlikteliğine vatandaş çok seviniyor ve güveniyordu tabiki farklı iki ayrı siyasi parti birgün gelecek ittifak olmayacak ayrılık olacaktı.Fakat büyük mücadeleler verilen şu ortamda olmamalıydı.Bu oluşuma kim zarar verdiyse hesap sorulması gerektiğine inanıyorum yazık oldu??

Ömer Dedemin torunu
16.11.2016 22:37:16
Ruhu sad mekani cennet olsun dedemin. Böyle bir yigidin torunu olmak cok gurur verici.

YAZARLAR