YENİ REKTÖR ADAYLARI “KİMİ ZALİM, KİMİ HAKİM”

YENİ REKTÖR ADAYLARI “KİMİ ZALİM, KİMİ HAKİM”

Ümitler bu liyakatsizliğin, usulsüzlüğün, yolsuzlukların, bencilliklerin, mobinglerin bitmesi. Peki olurmu onu da siyasettaşlar belirleyecek. Ya böyle devam ya artık dur denecek. Mümkünmü peki bi ihtimal...

Değerli Okuyucularımız, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Haftanın Usulsüzlüğü yazı köşemizde seçildiği ilk günden itibaren her hafta bir usulsüzlüğe imza atma başarısı göstermiş olan Alim Yıldız ve yönetiminin yaptığı usulsüzlüklerden, liyakatsiz kadrolarıyla liyakatli personellere karşı gerçekleştirmiş olduğu tutum ve baskılardan bahsetmiştik. 
Ağustos ayında yapılacak olan yeni rektör ataması ile Alim Yıldız döneminde yaşanan torpil, mobbing, zimmet, kamu kaynaklarının israfı, yakınlara peşkeş çekilen kamu imkanları,  usulsüz ihaleler, usulsüz atamalar ve daha bir çok usulsüzlüğün son bulmasını ümit etmekteyiz.
Bu sebeple Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin yeni rektörü seçilene kadar Haftanın Usulsüzlüğü köşemizde değil, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Kim Zalim Kim Hakim” köşemizde yazmaya karar verdik. Bu süreçte, yeni rektör adaylarından Alim Yıldız’ın zülmani kadrosunun devamı olanları bir tarafta, bilge ve adil vasıflarıyla göreve gerçekten layık olanları diğer tarafta tutarak sizlere anlatmaya çalışacağız.
Değerli Okuyucularımız, yerel basında rektör adayı olarak yer alan isimler şöyle;  Prof. Dr. İlhan Çetin , Prof. Dr. Ahmet Yılmaz,  Prof. Dr. Ertan Buyruk , Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Prof. Dr. Ahmet Alim, Prof. Dr. Ünal Kılıç.
Hilmi Ataseven, Ahmet Alim ve Ünal Kılıç gibi isimler Alim Yıldız ekolünden isimler olarak karşımıza çıkmış bulunuyor. 
Bilindiği üzere Hilmi Ataseven, Alim Yıldız döneminin Rektör Yardımcısı olarak görev almış ve tüm bu usulsüzlüklerde Alim Yıldız’ın yardımcılığını yürütmüştür. Yeni dönemde ondan farklı bir şeyler beklemenin hiçbir alameti farikası yoktur. Ahmet Alim ve Ünal Kılıç’a göre daha tercih edilebilir bir isim olmasına rağmen, bu üç isimden başka adayların da bulunduğu bir seçimde tercih edilebilir olmasının akla mantığa sığar tarafı yoktur.
Ahmet Alim ise Alim Yıldız ekolünün başat isimlerinden biri olarak, Tıp Fakültesi Dekanı olduğu dönem içerisinde sayısız hekim ve sağlık çalışanının tabiri caizse kurumdan kaçarak ayrılmasına sebep olmuştur. Onun görev yaptığı dönem içerisinde neredeyse her hafta bir sağlık çalışanı kurumdan ayrılmıştır. Çevresinde, hısım akrabasını istediği işe yerleştirme konusunda muktedir bir isim olarak bilinen Ahmet Alim’in rektör olarak seçilmesi durumunda Alim Yıldız’dan hiçbir farkının olmadığı da gayet tabi ortaya çıkacaktır. Sırf bu tür durumlar için güzel Türkçemizde şöyle de bir deyim bulunmaktadır:  “Ha Kel Hasan, Ha Hasan Kel”. 
Alim Yıldız ekolünün bir diğer aday ismi, kızına torpil yaptırdığı iddialarının yerel basında ortaya çıkması üzerine bizleri beddua yağmuruna tutan Ünal Kılıç’tır. Kızına torpil yapmadığını, kızının torpil ile işe girmediğini iddia eden, bu iddiası üzerine kızının hakkını yalnızca beddua salvoları ile savunan Ünal Kılıç’ın, altmış bin öğrencinin hakkını araması ve koruması beşeri dünya üzerinde pek de mümkün değildir.  Bu sebeple öğrenciler nezdinde dahi en zayıf rektör adayı olarak ortaya çıkmış bulunmaktadır.
Değerli Okuyucularımız, Alim Yıldız’ın zülmani (karanlık) ekolünden gelen isimleri sıraladıktan sonra, bizlere göre daha hakkani (adalete yatkın) olan isimleri de gözden geçirelim.
Bu isimlerden ilki Prof.Dr. İlhan Çetin. Temmuz 2020’de Tıp Fakültesi Dekanı iken Alim Yıldız’ın karşısında Rektör Adayı olan fakat bu adaylığı neticesinde Alim Yıldız’ın mobbingine maruz kalarak istifaya zorlanan bir isim. Alim Yıldız Yönetiminin bir mağduru olması sebebiyle, son yıllarda üniversitede hüküm süren nepotizme karşı şahsi gayretinin yüksek olacağını düşünmekteyiz. Rektör seçilmesi halinde, Alim Yıldız döneminde bozulan bir çok şeyin düzeleceği ve olumlu yönde değişeceği yönünde tahminlerimiz de bulunmakta.
Makama yaraşır isimlerden bir diğeri Kardiyoloji  Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz. Kendisinin “Sivas için Sağlık Turizmi” vizyonunun olduğunu biliyoruz. 2026-2027 yıllarında tamamlanarak hizmete girmesi beklenilen yeni üniversite hastanesinin, onun döneminde daha hızlı ve daha kusursuz şekilde teşekkül edebileceğine kanaat getiriyoruz.
2024-2028 yılları Rektörlük döneminde Yeni Üniversite Hastanesinin faaliyetlerine başlayacağı göz önüne alındığında, bu dönemde gerek mülki idarenin yükünü hafifletmek, gerekse liyakatli insanlarla iş görmek adına, Prof.Dr. İlhan Çetin (Halk Sağlığı) ve Prof.Dr.Ahmet Yılmaz (Kardiyoloji)’ın Rektör veya Rektör Yardımcısı olarak yeni yönetimde birlikte bulunmaları elzemdir. 
Bir diğer uygun aday Prof.Dr.Ertan Buyruk. Saygılı ve ahlaklı kimliği ve kişiliği ile tanınan bir isim. Makine Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olan Buyruk, varlıklı bir şahsiyet olması sebebiyle mevcut yönetimin girdiği usulsüz işlere ve paraya tamah etmeyecektir. Alim Yıldız döneminde yapılan usulsüzlüklere karşı kendisinden güçlü bir  hamiyet ve muhalefet beklenir iken; bu konuda yeterince gayret göstermemiş olması bugün istikbalinin önündeki en büyük engel olarak durmaktadır. 
Değerli Okuyucularımız, bu isimler dışında iktisat ve hukuk kökenli yeni rektör adaylarının da isimlerini duymak istiyoruz. Rektör adayı olmayı aklından geçiren tüm isimler emin olsunlar ki, “Hiçbiri üniversiteyi Alim Yıldız ve kadrosundan daha kötü yönetemez.”  Ol sebeple, aday olmayı düşünen herkesin teşebbüsleri ile inkişaf etmelerini beklemekteyiz.
Unutmayalım ki, zulmün divanı gayretle yıkılır.
Değerli Okuyucularımız, önümüzdeki haftalarda rektör adaylarını daha detaylı inceleyecek, haklarında bilmeniz gerekenleri gözler önüne sereceğiz. Hakimlerin yerine zalimlerin atanması halinde ise kalemlerimizi tekrar kuşanacak; yeni dönemde yapılan tüm usulsüzlükleri ifşa edecek, hakkın hakkını yine her yerde arayacağız. Usulsüz olup da, makamda gözü olanların; sürünerek geldiği yerde omurgalı duranlara hesap sormaya kalkanların yine gözünü yaşartacağız.
Esen kalınız.



Anahtar Kelimeler: REKTÖR ADAYLARI ZALİM HAKİM”
ahmet güleğlen
27.05.2024 09:03:18
tamam da ahmet yılmaz da bu dönemin adamı başhekimi değilmi hayırdır

Kel Hasan
27.05.2024 19:37:14
Sakallı Beddua profesörü rektür olsun. Yanına da çok sevdiği herkese ve herşeye karşı koruduğu rüyalarında beraber olduğu bıyıklı sarhoşunu da rektür yardımcısı yapsın. Fıkra diye anlat. 8 yılda ne ettinizki elimize sürelim yüzlerinize.

Alaaddinin Sihirli Lambası
28.05.2024 16:26:28
Cinci hoca tam olarak kim oluyor? İlhan Çetin gelirse Cinci hocalar lambaya kaçıp saklanabilir.

M..
30.05.2024 18:31:59
Ahmet Yılmaz mi Ertan mi İlhan mi liyakatli onlar olacaksa vallahi de billahi de bu yönetim değişmesin. Kötünün iyisi belki ama Allah Ahmet e, Ertan a İlhan A nasip etmesin.

Buyrun buyrugu
30.05.2024 20:35:45
Bu haberde en çok dikkatimizi ceken Ahlaklı ve kişilikli imajı yüklenen Ertan buyruk oldu. Ya şaka gibisiniz günde otuz kiloluk gülme paketini şarj edecek kahkaha atan bu zat Sivas'ı seviyormus. Vakıf haberleriyle yıllar önce bu adamla ilgili neler yazmışsınız. Bir bakın isterseniz

kripto avcısı
6.06.2024 16:34:28
Göbek büyütmeye devam postacı. Bu şehrin sahibi olduğun psikozuna da.