Tarih: 06.11.2013 17:51

YAZ GELECEKTE YONCA BİTECEK

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Üniversitesi’ndeki ulaşım sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Önceki gün de üniversite de oturma eylemine konu olan ulaşım sorunu hakkında Rektörlük yetkililerinin Belediye’ye bir takım önerilerde bulunduğu ve Cuma gününe kadar süre verdikleri öğrenildi. Sivas Belediyesi’nden olumsuz yanıt gelmesi halinde Rektörlük Üniversite’nin kendi imkânlarıyla bu sorunu çözüme kavuşturacak. Daha önce de defalarca masaya yatırılan ulaşım probleminde yine sözlerin havada kalacağı tahmin ediliyor.

40 binin üzerinde öğrencimizin bulunduğu Cumhuriyet Üniversitesi’nde ulaşım sorunu bitmek bilmiyor. Önceki gün Sivas Belediyesi Başkan Yardımcıları Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Rektör Yardımcıları ulaşımdaki problemleri masaya yatırdı.

Özellikle son dönemlerde bu yıl yeni hizmet binasına taşınan Eğitim Fakültesi ve İletişim Fakültesi öğrencileri büyük zorluklar yaşadığı biliniyordu. Bu fakültelerin bulunduğu alanlarda durak var. Ancak merkezden alınan öğrenciler nedeniyle otobüsler bu fakültelerin olduğu bölgeye gelene kadar tamamıyla dolmuş oluyor.

Söz konusu fakülte öğrencileri ise kilometrelerce yol yürüyerek ana duraklardan otobüse binmek zorunda kalıyorlardı. Konuyla ilgili Rektörlüğe defalarca şikâyet gelmesinin ardından Rektörlük yetkilileri Belediye yetkililerine birçok alternatifli öneri sunmuştu.

Daha önce defalarca Sivas Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelinerek sorunun çözümü için çaba harcayan ve toplantılar yapan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, Halk Otobüsleri Kooperatifi yetkilileri ve öğrenci temsilcilerini bir araya getirerek otobüs/ulaşım sorununun nihai çözümü için talepte bulundu.

Toplantıda öğrenciler ve taraflar sorunun çözümü için halk otobüsleri güzergâhının Eğitim ve İletişim Fakültesi civarından geçerek ana durağa gitmesi talebinde bulunarak güzergâhlarla ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. Başkan Yardımcısı Uysal, kararı Halk Otobüsleri Kooperatifi yetkilileri ile görüşmesinin ardından vereceğini söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi yetkililerinin Sivas Belediyesi yetkililerine Cuma gününe kadar süre verdiği ve bu sorunun artık bir sonuca ulaştırılması gerektiğini belirttikleri öğrenilirken, Belediye’den olumlu cevap gelmemesi halinde sorunun Cumhuriyet Üniversitesi’nin kendi imkânları çerçevesinde çözüleceği belirtildi.

Eğitim Fakültesi’nde gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman ve yönetimi, Öğrenci Konseyi Başkanı Zübeyir Karakaya ile öğrenciler katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —