YALANLARA İNANMAYIN

YALANLARA İNANMAYIN

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Büyük Birlik Partisi (BBP) Mustafa Destici?nin ilimizde kapatılan Dikimevi?nin Kayseri?ye açılacağı yönündeki iddialarını yalanladı. ?Böyle yalanlara inanmayın? diyen Bakan Yılmaz, ?İstanbul`dakinin dahi kapatılması söz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Büyük Birlik Partisi (BBP) Mustafa Destici’nin ilimizde kapatılan Dikimevi’nin Kayseri’ye açılacağı yönündeki iddialarını yalanladı. “Böyle yalanlara inanmayın” diyen Bakan Yılmaz, “İstanbul`dakinin dahi kapatılması söz konusuyken Kayseri`ye böyle bir taşınma kesinlikle doğru bir havadis değildir" diye konuştu.

Cuma günü kent meydanında düzenlenen mitingde Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, geçtiğimiz yıllarda Sivas’ta kapatılarak İstanbul’a taşınan Askeri Dikimevi’nin Kayseri’ye açılacağını belirterek, Ak Parti Milletvekili ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı sert dille eleştirmişti.

Hafta sonu ilimizde seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise Sivas`taki Dikimevi’nin kapanmasının ardından Kayseri’ye dikimevi yapılacağı iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Böyle yalanlara inanmayın” dedi.

BBP Lideri Mustafa Destici, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Sivas’ın hizmetine en iyisine layık olduğunu belirterek, “Sivas her dönemde iktidara destek verdi. Size ne dediler bize güç verin Sivas’a güç gelsin dediler. Siz birinci dönemde 6 milletvekilinin 5 tanesini verdiniz biriside Bakan olarak. İkinci dönemde 5 milletvekilinin 4 tanesini verdiniz. Üçüncü dönemde ise 5 milletvekilinin 4 tanesini verdiniz, şuanda birisi Bakan. Siz bu kadar sonsuz ve sınırsız güç verdiniz. Güç verin Sivas’a güç gelsin demişlerdi. Peki ne oldu bu süre içerisinde Sivas’tan bir dikimevi gitmiş. Şuanda İstanbul’a giden bu dikimevinin Kayseri’ye gelme gibi bir durumu var. Milli Savunma Bakanı Sivaslı ama Sivas’tan giden dikimevi tekrar Kayseri’ye geliyor. Burada bir gariplik, anormallik yok mu? Sivas’tan giden niye Sivas’a gelmiyor. Sivas’taki Devlet malzeme Ofisi de kapandı. Siz güç verdikçe onlar götürdüler, Siz güç verdikçe onlar kapattılar. Kangallı kardeşlerim iyi bilir. Kangaldaki Termik Santral özelleştirildi. Askeri hastane de kapatıldı ve daha pek çok Sivas’ta bulunan hizmetler ve yatırımlar maalesef kapatıldı veya Sivas’tan götürüldü” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Hafta sonu bazı ilçelerde programlara katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise BBP Genel Başkanı Destici’nin iddialarını yalanlayarak İstanbul’daki Dikimevi’nin dahi kapatılmasının söz konusu olduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise Sivas`ta kapanan dikimevinin Kayseri`ye taşınacağı yönündeki iddialara değinerek, İngiliz ordusunun ayakkabılarını ve kıyafetlerini, Almanya`nın silahlı kuvvetlerinin tekstil ihtiyacını Türk firmaların karşıladığını söyledi.

Özel sektörün geliştiğini, devletin ayakkabı ve elbise üretmesine gerek olmadığını dile getiren Yılmaz, "Bizim firmalarımız, Almanya ve İngiltere`nin silahlı kuvvetlerinin ihtiyacını karşılarken, Türkiye`yi karşılayamaz mı? Dolayısıyla İstanbul`dakinin dahi kapatılması söz konusuyken Kayseri`ye böyle bir taşınma kesinlikle doğru bir havadis değildir" diye konuştu.

Sivas 5. Piyade Eğitim Tugayı`ndaki asker sayısının artırılmasına yönelik taleplere de değinen Yılmaz, göreve geldikleri 2003 yılında askerlik süresinin 18 aydan 15 aya, daha sonra da 12 aya düşürüldüğünü anımsatarak askerlik süresini azaltırken, asker sayısını artmasının da mümkün olamayacağını kaydetti.