Toplumsal görev, bireysel duyarlılık

Toplumsal görev, bireysel duyarlılık

8 yıldır Gündoğdu Çağdaş Toplum Gönüllüsü olarak çalışıyorum. Bir öğretmen, eğitimci ve bir kadın olarak gördüklerimi, duygularımı ve çalışmalarımızı sizinle paylaşmak istedim.

Neden buna gerek duydum, önce ondan kısaca bahsedeyim. Toplumda bu kuruluş ve çeşitli STK lar hakkında ön yargılar ve çeşitli olumsuz duyumlar var. Bunda herkesin haklı olduğu gerçeği de göz ardı edilemez, benim de vardı.
Ancak böyle olması bize fayda sağlamayacak ve bu konuda biraz araştırma yapmak gerekecek yada deneyimi olanlar özellikle kitle iletişim araçları ile birlikte hareket etmenin, olumlu sonuçlarını duyuracak. 
Ülkemizin geldiği nokta bu birlikteliği de zorunlu kılıyor son zamanlarda, belki de geç bile kalıyoruz.
Kabul ediyorum ki çok kolay değil, biraz özveri, sabır, çaba, yürek ve emek gerekiyor, hatta taşın altına elini koymak değil bazen taşı yerinden oynatmak…

Ben güvenerek ve inanarak çalışmak için en doğru derneği bulduğumu düşünüyorum, herkes önce buna inanmalı ve şartları da uygunsa başlamalı, yarı yolda bırakmamalı size güvenenleri.

Biz diğerlerinden farklı olarak tüm aileye destek veren bir kuruluş olarak diğerlerinden farklıyız, evimiz var ve haftasonları çocuklar orada eğitim alıyor, sosyalleşiyor ve dostluklar kuruyor, oyun oynuyor ve neşe içinde yemek yiyoruz birlikte, psikolojik açıdan akranları ile olmak çok iyi geliyor onlara, dershane ve eğitim masraflar ise burs olarak hem dernek hem de gönüllü dostlar sayesinde hallediliyor.
Ben ders desteği, gerek yüzyüze gerekirse online ve kişisel  gelişim ve başarıyı artırmak üzerine eğitim çalışmaları yapıyorum.
Sağlık problemleri varsa destek olmaya çalışıyoruz.
Annelere ve babalara iş imkanı, eğitim, çocuk gelişimi, el sanatları ve mutfak, hijyen  gibi eğitimler veriyor dostlar. Bunların bir kısmı aile bütçesine katkı için nakde dönüştürüyor.
Üniversite öğrencilerimiz için staj ve iş imkanları da eklenebilir.
Her bağış ve her çalışma kayıtlı, dekontlu ve isteyen herkese geri dönüşler yapılıyor.
Çocukların ve gençlerimin  her türlü başarısı ve verimi gurur duyacak kadar kıymetli.
Kendimiz için bir bardak su istemek bile zül  gelirken,  biz Türk kadınları, ülkemiz ve gençlerimiz sözkonusuysa bunu asla düşünmeyiz, böyle de bir gerçek var ki gönüllülerimizin de  çok büyük bir kısmı kadınlar zaten.

Biz izmir/ Urla da faaliyet gösteriyoruz ancak sayın Türkan Saylan hocamızın başlattığı kadar Türkiye geneline yayılmayı çok isterdik, o zoru belki de imkansızı başardı, saygı ve rahmetle anıyorum.
Şu akla gelebilir ; Urla da gerçekten buna ihtiyaç duyuluyor mu. İnanın evet… Doğuda veya mahrumiyet bölgelerinde ne kadar ihtiyaç duyuluyor ise, o kadar. Çünkü biz Anadolu’dan göçüp gelen ailelerin yanındayız.

Ekip çalışmasını seviyorsanız, karşılık beklemeden, minnet duygusu uyandırmadan, benlik kavgasına girmeden, paylaşımcı ve herşey ülkem ve geleceğimiz olan  gençler diyorsanız, iyi bir araştırma yaparak gönüllü olmak yada kendiniz  kurucu olarak bu manevi doyumu çok yüksek olan çalışmalar için, ilk adımı atabilirsiniz…Yeterki güven sağlayın, kapıları açan tek anahtar bu…Mutlaka ilgi alanlarınıza ve yeteneklerinize göre bir sivil toplum kuruluşu veya derneği sizi ve destek alanları mutlu edecektir.

Sivas Postası,bu konudaki paylaşımları ile güç verdi bana, amacım elbette teşekkür ve övgü almak, reklam yapmak hiç değil, zaten gönüllülükte bunu düşünmek bile kendime, ailemize ve derneğimize saygıda kusur etmektir, bizi destekleyen tüm gönüllü dostlarımıza sevgi ve şükranla…
Çoğalmak, çoğaltmak dileğiyle …

Detaylı bilgi almak isterseniz iletişime geçebilirsiniz, çok zamanınızı almak istemedim, çalışmalarımız bu kadar sınırlı değil, memnuniyetle bilgi alışverişi yapmak isteriz.



Anahtar Kelimeler: Toplumsal görev bireysel duyarlılık