TABLETLERİ VAR AKILLI TAHTALARI YOK

TABLETLERİ VAR AKILLI TAHTALARI YOK

Başlangıçta ilimizde iki okulda dağıtımı yapılan tablet PC?ler bu eğitim öğretim dönemiyle diğer okullarda da dağıtılmaya başlandı. Ancak bazı dersliklerde öğrencilere tablet dağıtılmasına rağmen akıllı tahtalarının olmadığı için tabletleri kullanamadıkla

Başlangıçta ilimizde iki okulda dağıtımı yapılan tablet PC’ler bu eğitim öğretim dönemiyle diğer okullarda da dağıtılmaya başlandı. Ancak bazı dersliklerde öğrencilere tablet dağıtılmasına rağmen akıllı tahtalarının olmadığı için tabletleri kullanamadıkları öğrenildi. Bu durumda öğrenciler de tabletleri sadece oyun oynamak için kullanmaya başladı. Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün en kısa sürede bu eksikliği gidermesi bekleniyor.

Ülke genelinde uygulanmakta olan Fatih Projesi kapsamında geçtiğimiz dönemden itibaren okullarımızda tablet ve akıllı tahta uygulamasına başlanmıştı. 2013-2014 eğitim – öğretim dönemiyle birlikte de tüm okullarda tablet dağıtımına başlanmıştı. Ancak bazı okuldaki öğrencilere tablet dağıtılmasına karşılık sınıflarda akıllı tahta yok. Durum böyle olunca da öğrenciler tabletlerde sadece oyun oynayarak vakit geçiriyor.

Geçtiğimiz dönemde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilimizde belirlenen iki pilot okulda tablet ve akıllı tahta uygulamasına başlanmıştı. Başlangıçta sadece Selçuk Anadolu Lisesi ve Prof. Dr. Necati Erşen Anadolu Öğretmen Lisesi`nde tablet PC dağıtımı yapılarak uygulamaya start verilmişti. Bu kapsamda 375 9. Sınıf öğrencisine ve öğretmenlerine tablet pc dağıtımı yapılmış ve ihaleler yapıldıkça dağıtımların da devam edeceği belirtilmişti.

Geçen dönem yapılan tablet dağıtımlarında 2013-2014 eğitim öğretim döneminde de diğer okullarda tablet dağıtımlarının başlatılacağı bilgisi verilmişti. Bu dönemle birlikte okullarda dağıtımlar yapılmaya başlandı.

Öğrencilerden aldığımız bilgilere göre, bazı dersliklerde öğrencilere tablet dağıtılmasına rağmen akıllı tahta uygulamasına geçilemediği öğrenildi. Bu durum karşısında öğrenciler de tabletleri dersler için değil oyun oynamak için kullanmaya başladı.

Bu durumda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı ihalelerde sıkıntı yaşadığı ve bu nedenle aksilik yaşandığı tahmin ediliyor. Bu durumun en kısa süre içerisinde düzeltilmesi gerektiği belirtilirken, öğrencilerin ellerindeki teknolojik imkanlardan gerektiği kadar faydalanabilmelerinin sağlanmasının önemli olduğu vurgulanıyor.