Tarih: 01.07.2015 14:34

SOĞUK ÇERMİK DÖKÜLÜYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Belediyesi´nin inanç turizmi mekânlarından biri olan Soğuk Çermik için kıllarını kıpırdatmaması tepki alıyor. Sivaslılar´ın çok iyi bildiği bir ziyaret yeri de olan Ahmet Turan Gazi hazretlerinin mekânı olan Soğuk Çermik terk edilmiş bir görünüm içerisinde adeta sessizliği oynuyor.

Önemli ziyaret yeri Olan ase Soğuk Çermik´in eşsiz doğası ve manevi iklimine koşan insanların  oraya varınca o karman çormanlıktan şikayet ettikleri belirtiliyor. O manevi sultan mekânının neden derin bir düşünce diyalektiği ile elden geçirilmediği sorgulanmaya devam ediyor.

Sivas Belediyesi´nin orada pekala bir düzenleme yapabileceği belirtilirken, yetkililerin her fırsatta gelen konukları Sıcak Çermik´e götürmek yerine bazen de Soğuk Çermik´e götürerek, düzensizlikleri göstermeleri bekleniyor.

Soğuk Çermik´in elden geçirilmesi durumunda muhteşem bir yer olacağı ifade edilirken, boşu boşuna akıp giden ırmağın ıslah edilerek peyzaj çalışması içerisine dahil edilebileceği dile getiriliyor.

Hatta serdarlar serdarı Ahmet Turan Gazi hazretlerinin yanından karşı tepeye Teleferik bile kurularak, burasının inanç turizmine dahilinin mümkün olduğu vurgulanıyor.

Ahmet Turan Gazi Hazretleri yanından karşıda görülen deniz gibi barajın ve eşsiz tepeciklerin bu mekanı daha bir abideleştirdiğine parmak basan gözlemciler, şehir yöneticilerinin ekranlarda şunu yaptık, bunu yaptık diye boy göstermek yerine bu bakir alanlara yönelmelerinin daha faydalı olacağı belirtiliyor.

Düzensiz çevresi ile bir harabeyi andıran bu güzide diyarın, aslında şehrin tacı olabileceği dile getiriliyor.

Sıcak Çermik, Paşabahçe ve Soğuk Çermik üçgeni ortak ilgiyi beklerken, inanç turizmi açısından çok önemli olan Soğuk Çermik´in yine kaderine terk edilip edilmeyeceği merakla bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —