SİYASİ HIRS UĞRUNA GARAJ YIKTI!

SİYASİ HIRS UĞRUNA GARAJ YIKTI!

Sivas Yeşil Işık Engelliler Derneği Başkanı Turhan Cin, dün öğlen saatlerinde Sivas Belediyesi ekiplerinin sadece siyasi hırs nedeniyle garajının yıkıldığını belirtti. Kendisinin AK Parti Adayı Sami Aydın?a destek vermesi nedeniyle kendisine kasıtlı olara

Sivas Belediyesi’nin Yeni İcraatı

Sivas Yeşil Işık Engelliler Derneği Başkanı Turhan Cin, dün öğlen saatlerinde Sivas Belediyesi ekiplerinin sadece siyasi hırs nedeniyle garajının yıkıldığını belirtti. Kendisinin AK Parti Adayı Sami Aydın’a destek vermesi nedeniyle kendisine kasıtlı olarak yapılan bu davranış nedeniyle Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü sert dille eleştiren Cin, ilimiz genelinde hemen her yerleşim yerinde söz konusu garajların bulunduğunu belirterek, diğer yapılarda aynı işlemin uygulanmayarak gözardı edildiğini belirtti. Mevcut Belediye’nin 3194 sayılı İmar Kanunu’na ve otopark yönetmeliğinin 37. Maddesine aykırı davrandığını belirten Cin, Belediye’nin bina altına Otopark yaptırmadığı halde otopark parasını tahsil ettiğini vurguladı.

Sivas Belediyesi yaklaşan yerel seçimler öncesinde son kozlarını oynadığı belirtiliyor. Mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün hırsla hareket ettiği belirtilirken, sadece siyasi amaçlar doğrultusunda iş yaptığı belirtiliyor.

Sivas Belediyesi ekipleri dün öğlen saatlerinde Yeşil Işık Engelliler Derneği Başkanı Turhan Cin’e ait garajın yıkımını gerçekleştirdi. Mevcut Belediye Başkanı’nın sadece kendisinin Ak Parti Adayı Sami Aydın’ı desteklemesinden ötürü kendisine böyle bir işlemin yaptırıldığını belirtirken, Doğan Ürgüp ve Belediye yetkililerini sert dille eleştirdi.

Yeşil Işık Engelliler Derneği Başkanı Turhan Cin ilimizin birçok bölgesinde kent estetiğine uymayan küme küme yapılmış oto garajları ve ahşap yapıların bulunduğunu belirterek,  İnsan Hakları Kurulu Kararı ve Kent Estetiği Komisyon Kararı’nın kendisine siyasi ve kasıtlı olarak uygulandığını belirtti.

Sivas Belediyesi yetkililerinin siyasi nedenlerden ötürü kendisine kasıtlı davranıldığını belirten Cin, ilimizin hemen her yerinde oto garajlarının bulunduğunu ve garajlar için neden aynı işlemin yapılmadığını sorguladı.

Garajının bir bölümünü kendisi yıkan Turhan Cin, yapılan davranışın siyasi ahlaka sığmadığını belirtti. Garajın yıkımının ardından gazetemize özel açıklamalarda bulunan Cin şunları kaydetti:

“Valilik insan Hakları Kararının ilimizde araştırma yapmadan değişik tüm semt, mahalle ve sokaklarda Küme Küme Yapılmış Araç Garajlarını görmezden gelerek insanların bu tip Garajları yapmalarına;

Belediye Başkanlığı, İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı i!e İmar Müdürü ve personelinin İnsan Haklarını; Yapılarda 3194 sayılı imar Kanununun 37. Maddesi OTOPARKLAR bölümü ve Yapı Kullanma Ruhsatı verilme şartlarını hiçe sayarak Bina yapımını gerçekleştiren Şahıs veya Müteahhitlerden Otopark yapma zorunluluğunu uygulatmayıp Vatandaşı Mağdur ederek İnşaat ruhsatı verilirken İnsan Hakları İhlali Suçu İşleyerek Otopark parası tahsil etmeleri de bir insan haklan ihlali suçudur.

İnsan Hakları Kurulu kararı ve Kent Estetiği Komisyon Kararı Siyasi ve kasıtlı bir karar verdiği de kesindir ki şehrimizin merkezinde yukarda belirttiğim Küme Küme yapılmış Oto Garajlarını, Estetiği Gerçekten bozan Ahşap yapılan ve hatta MANAV, MARKET vs. işletmelerin "İnsan Haklarını İhlal" ederek Yaya Kaldırımlarını Tezgâhlarla Yaya, Engelli ve Yaşlıların Yaya kaldırımlarında YÜRÜME ÖZGÜRLÜĞÜ `nün Belediye Kent Estetiği Komisyonu ve insan hakları kurulu tarafından ihlal edilmiş bir husustur.

Diğer bir husus ise; Şehir Trafiği Belediyece sağlanmakta olup, Trafiğin alt üst edilmesine neden olan Öğrenci ve Personel Taşımacılığı yapan Tur Araçlarının Şehrin en işlek semtlerinde Trafiği Yaptıkları parklarla tehlikeye sokmaları Kaldırımlara Park yapmaları Kent Estetiğini BOZUP İnsan Haklarını ihlal etmiyor mudur bu da iki kurula ve belediyeye sorulması gereken hususlardır.”

 

“Sivas Belediyesi Binamın yapımını üstlenen Müteahhit firmadan 3194 Sayılı İmar Kanununa ve 37. Maddesini yok sayarak Bina altına Otopark Garaj yaptırmadığı halde otopark parasını tahsil etti” diyen Cin, “Beni garajsız bırakmak İnsan Haklarını ihlal etmek benim mağdur olmama neden olmak değil midir. Mademki benim yaptığım garaj Kent Estetiğini bozuyor ise o arsanın pisliği yukarda belirttiğim diğer hususlar çok mu ŞIK DURUYOR. En azından bir araç yaldan kaldırılmıştır.

O Halde Yapı ruhsatı verilirken Belediyeniz OTOPARK parası tahsil etmiştir. Bana da Ücreti Belediye tarafından karşılanmak, kaydıyla Aracımın güvenliğinin sağlanması için Otopark tahsis edilmesi ile İnsan Haklarımın İhlalini düzeltmek ve geri vermek için ekte sunduğum 3194 sayılı kanunun ve 37. Maddesinin ivedilikle uygulanarak mağduriyetimin giderilmesini aksi halde kanuni tüm haklarımı mahkemelerde arayacağım.

Sivas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden kendisine ait garajın yıkımı konusunda geçtiğimiz haftalarda resmi evrak düzenlendiğini belirten Yeşil Işık Engelliler Derneği Başkanı Turhan Cin, söz konusu evrakın kendisine elden teslim edilmesi gerektiği halde Muhtarlığa bırakıldığını belirtti.

Kendisinin bulunamaması durumunda ilgili evrakın Muhtarlıklara bırakılabileceğini belirten Cin, Muhtarında ilgili yasalar gereği söz konusu evrakı aynı gün içerisinde kendisine ulaştırması gerekmesine rağmen yasalar çiğnenerek, evrakın günler sonra kendisine ulaştığını belirtti.

Kendisinin tüm yasa ve kanunlara saygılı olduğunu belirten Turhan Cin, Sivas Belediyesi’nin otopark yönetmeliğinin 37. Maddesi gereğince il genelinde birçok ihlal yaptığını, İmar Kanunu’nun ilgili maddesince kendisine yapılan işlemin ilimiz genelindeki bütün yapılarda uygulanması gerektiğini kaydetti.