Sivaslı Yazar Neden Az?

Sivaslı Yazar Neden Az?

Yaklaşık on yıldır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yapan Kadir PÜRLÜ, kültürel konularda pasif durmaya devam ediyor. Kitap Günleri afişlerinde birkaç Sivaslı yazarın olması tepki çekti. Onlarca yazar olan şehirde, Sivaslı yazarların göz ardı edilmesinin sor

Yaklaşık on yıldır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yapan Kadir PÜRLÜ, kültürel konularda pasif durmaya devam ediyor. Kitap Günleri afişlerinde birkaç Sivaslı yazarın olması tepki çekti. Onlarca yazar olan şehirde, Sivaslı yazarların göz ardı edilmesinin sorumlusunun Kadir Pürlü olduğu dile getiriliyor.

 

“Şu okullarda olmasa maarifi ne güzel idare ederdim” sözünün değişik bir şekli Sivas’ta yaşanıyor. Adeta “Şu kitap günleri olmasa şehrin kültürünü ne güzel yönetirdim” yorumuna mahal veren bir gidiş içerisinde olan İl Kültür Müdürlüğü’nün skandal bir ayarlaması kültür insanlarınca yerden yere vuruluyor.

Türkiye’de hemen hemen pek çok yazarın bulunduğu illerin başında gelen Sivas’ın, kitap günlerinde geri plana atılması anlaşılamadı. Pek çok Sivaslı yazar olmasına rağmen, büyük afişlerde bir kaçına yer verilmesi tepki çekti. Hatta söyleşilerde dahi Sivaslı yazarların azlığı dikkatlerden kaçmazken, bunun asıl sorumlusunun İl Kültür Müdürlüğü yetkilileri olduğu belirtiliyor. Sivaslı pek çok yazarında ulusal çapta söyleşiler icra edip, okurlarla buluşabileceği mümkünken, Kitap Günlerinin yazar ağının Sivas belirleyicisi olan Kültür Müdürlüğü’nün birkaç yazarla konuya dahil olması şaşkınlıkla takip ediliyor.

Bundan yaklaşık 5 yıl önce, bir çok yazar Kitap Fuarı için çalışmalar içine girmiş ve bu gayret İl Kültür Müdürü Kadir PÜRLÜ’nün “biz yapamayız, çok zor büyük icraatlar” türü bahanesi ile baltalanmıştı.