Tarih: 22.10.2013 17:29

SİVAS İSTİYOR AYDIN GELİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Geçmiş dönem Sivas Belediyesi’nde kurduğu ekip ve hayata geçirdiği projelerle adından halen söz ettirmeye devam eden Sami Aydın’ın önümüzdeki günlerde Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklaması bekleniyor. Sivas kamuoyunda yapılan anketlerde tartışmasız ilk sırada yer alan Aydın, Genel Merkez tarafından da kabul görmesi halinde seçimlerde mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp karşısında seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İlimizde siyasi partiler seçim çalışmalarında dur durak demeden çalışmaya devam ederken, siyasi partilerin aday adayları da birer birer meydana çıkmaya başlıyor. Ak Parti’de Halil İbrahim Karademir, Burhanettin Kuru ve Ali Kuruçay’ın ardından eski dönem Belediye Başkanlığı görevini yapan Sami Aydın’ın da önümüzdeki günlerde aday adaylığını açıklaması bekleniyor.

2009 yerel seçimlerinde Merhum BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından Sivas halkının bir vefa borcu olarak BBP’ye oy vermesinin ardından eski dönem Belediye Başkanı Sami Aydın Belediye Başkanlığı’nı kaçırmıştı.

Uzun süredir ismi Belediye Başkanlığı aday adaylığı ile anılan Sami Aydın, kamuoyunda yapılan anketlerde de adından sürekli söz ettirmişti. Anket sonuçlarına göre Sivas halkının büyük çoğunluğunun yeniden Belediye Başkanı olarak görmek istediği Aydın’ın önümüzdeki günlerde Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklaması bekleniyor.

Döneminde yaptığı özellikle kent meydanı, ak-su ve Paşa Fabrikası gibi projelerle adından halen söz ettirmeye devam eden Aydın, yine o dönemki ekibiyle de dikkat çekmişti. Her fırsatta ekip çalışmasının önemine değinen Aydın, önümüzdeki dönemde görevi devralması durumunda yeni bir ekiple Sivas’ın adını Dünya’ya duyurmak istiyor.

Mevcut Belediye yönetiminin ilimizdeki çeşitli uygulamalarını da zaman zaman eleştirerek gündeme taşıyan Aydın, son Belediye yönetimiyle birlikte gerileme dönemine giren Sivas’ı yeniden yükseltmek istiyor.

Özellikle AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan anketlerde halkın teveccühünü kazanan Aydın, Genel Merkez’in de kendisine olumlu yaklaşmasıyla birlikte mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp karşısında seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —