SİVAS & KAYSERİ 7 FARKI BULUN!

SİVAS & KAYSERİ 7 FARKI BULUN!

Yerel seçimlere yaklaşık 4 ay gibi kısa bir süre kaldı. Belediye Başkan adayları da yavaş yavaş Sivas?a yönelik projelerini anlatmaya başladı. Sivas Postası olarak geride bıraktığımız dönemde ilimizde ve komşu ilimizde Belediye eliyle yapılan çalışmaları

Yerel seçimlere yaklaşık 4 ay gibi kısa bir süre kaldı. Belediye Başkan adayları da yavaş yavaş Sivas’a yönelik projelerini anlatmaya başladı. Sivas Postası olarak geride bıraktığımız dönemde ilimizde ve komşu ilimizde Belediye eliyle yapılan çalışmaları derledik. Kayseri hayata geçirdiği projelerle artık Marka Kent konumuna gelirken, Sivas ise halen yaşanılabilir bir şehir görünümüne dahi gelemediği görülüyor. Takdir Sivas Kamuoyunun...

Geçmişte Kangal ile birlikte Sivas’a ilçe olarak bağlanan Kayseri durdurulamıyor. Belediyesiyle Devlet eliyle ve özel sektörle her geçen gün büyümeye devam eden Kayseri artık Türkiye’de örnek gösterilecek şehir haline geldi. Zaman zaman ilimiz kamuoyunda Kayseri’deki hizmetlerle kıyaslanırdı. Ancak Kayseri özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerle birlikte artık ilimizle kıyaslanamayacak boyuta geldi.

4 dönemdir üst üste Belediye Başkanlığı görevini layıkıyla yapan ve Kayseri halkı tarafından hizmetleri takdirle karşılanan mevcut Belediye Başkanı Özhaseki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da takdirini kazanarak önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde de yine aday gösterildi.

Belediye hizmetleri konusunda tartışılmayacak boyutta olan Kayseri her geçen dönem şehrin vizyonunu geliştirecek projeleriyle ülke gündemine oturmayı başarıyor. Bu gelişmelerin yanı sıra ilimizde ise halen park, bahçe, yol ve kaldırım çalışmalarının eksikliğinden yakınılmaya devam ediliyor.

Son dönemde ilimizde ve Kayseri’de yapılan çalışmaları derleyerek yorumu size bırakıyoruz…

Sivas’ta Yapılan Projeler

  • Turkuaz Projesi
  • Yeni Terminal Projesi
  • Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı Projesi
  • Paşa Çayırı Spor Kompleksi
  • Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi
  • Paşa Fabrikası
  • Sevgi Evleri
  • Sıcak Çermik
  • Kale Projesi
  • Şehitler Parkı
  • Kurt Deresi Parkı

Kayseri’de Yapılan Projeler

  • Kültür Yolu
  • Kaleiçi Kültür Merkezi
  • Erciyes Kış Turizm Merkezi
  • Yeni Hal Kompleksi
  • Şeker Gölü
  • Derevenk Vadisi
  • Selçuklu Müzesi
  • Milli Mücadele Müzesi
  • Harikalar Diyarı
  • Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi
  • Eski Sanayi Dönüşüm Projesi
  • Kızılırmak Projesi
  • Dev Akvaryum Projesi


sivasligardas
5.12.2013 18:08:36
Yine eksik haber. *Hayrı Sığırcı Caddesi Projesi *Kepenek Caddesi Projesi *Necmettin Erbakan Caddesi Projesi *Alparslan Türkeş Caddesi Projesi *Görmediğiniz onlarca park

murat
5.12.2013 14:24:54
7 farkın 5 ini sayalım; 1:sivas milletvekillerinin yan gelip yatması kayseri milletvekillerinin güçleri yettiği kadar çalışması 2:sivasta ki kurumların kayseri ankara istanbul vs.illere taşınması 3:kayserili bakanların yerel yönetim yerine kendi işleri olan bakanlık yapmaları 4:yapılacak işlere kayseri de destek sivasta köstek olunması 5:kayseri basınının tarafsız sivas basınının taraf tutarak haber yapması.

deren
5.12.2013 18:07:59
Kayseri 1990 lardan beri belediyesini hep iktidar partisinin adayına verdi. Yani particilikten çok, Şehirleri onlar için önemliydi. Sivas`ta ise 90 lardan beri sadece bir dönem iktidar belediyesi olurken, geri kalan dönemler hep muhalefetin kaldı. Belediyesini vermediğiniz iktidardan hangi yüzle gidip proje isteyeceksiniz. Bizlere kaldırım çalışmaları kafi, gerisi fazla gelir zaten. Artık büyük düşünmenin zamanı gelmiştir.

sefilix
5.12.2013 09:35:13
sayın deren, seçmen olarak bu mantıkta olursanız seçilenlerin oy alamadıkları ili cezalandırmaları çok normal o zaman. bu nasıl bir düşüncedir hayretle karşıladım. yani diyorsunuz ki güçlünün yanında olalım haklının değil. iktidar bende değil diye belediyeleri cezalandırıyor biliyorduk ama bunu halkında dillendirmesini anlamıyorum. belediye iktidardan olsa ne olacak. hükümet sivas ne yatırım yapmış ya da ne yapmasını bekliyorsunuz. sivası zaten gözden çıkartmış bir iktidardan var. belediye kendilerinden olsa diyecekler ki nede olsa bunlar bizden ayakkabımız koysak bunlar bize oy verir. murat beyin yazdıklarına dikkat edin çok doğru şeyler yazmış. muhalefet belediyesi olmasında rağmen ben bu belediye başkanını başarılı buluyorum. ki hükümetin işi benden olan benden olmayan değil adından da anlaşılacağı üzere adalet. adaletle hükmetmek. adil davranmak. haklının hakkını teslim etmek. bizimkiler sizinkiler bizden olanlar sizden olanlar diye ayırmamak. ama görüyorum ki seçmem olarak siz zaten böyle bir ayrımı kabul etmişiniz. Neye layıksanız onunla idare edilirsiniz ne güzel söz değil mi?

murat
6.12.2013 09:34:26
sivas 90 yılından beri dsp dönemi ve bu dönem hariç 3 defa iktidar partisine belediyeyi teslim etmiştir.hala bir ödeneğin iktidar,muhalefet diye gönderilmediğini öğrenemediniz mi sayın deren.büyük düşünmekten bahsetmişsin hala küçük düşünüyorsun..iktidar belediyelerine fazladan para geliyorsa refah ve akparti dönemindeki paralarla ne yapıldı o zaman ?

6.12.2013 13:25:55
sivaslı vefalıdır adam satmaz.nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilmez.kaybedeceği şeyleri hiç düşünmeden hem de.bence bu farkı milletvekillerinde aramak daha doğru olmaz mı?ve sivas tan giden kurumlar kim zamanında gitmiş buna da bakmak lazım.yorum yapan murat kardeş sana tamamen katılıyorum.ve doğan ürgüp`ü gayet başarılı buluyorum.doğan bey sivasa şunu gösterdi demek ki hizmet etmek için iktidar partisinden olmaya gerek yok.

murat kuzu
6.12.2013 18:39:04
birde kayserinin devlet yatırımlarından aldığı paya bakın birde sivasın.sade devlet erciyes kayak tesisleri için verdiği hibe sivasa gelen yıllık yatırımın 7 katı karşılıksız verilen hibe.siz bunları araştırın sivası seviyorsanız.

Nejat DEMİR
6.12.2013 09:39:41
İdari, Siyası, teknik, sosyal ve maddi kesimlerin akılcı ve düzenli bir çalışma ortamı oluşturacağı dayanışmaya bağlı bir birlikteliği bir an önce kısır döngü ve kötü yönlendirilmelerden arındırılarak ulaşması hedefinden asla vazgeçmemesi gerekir. Sivas kimliği taşıyan unsurlar arasında ulusal birlik, iyi geçinme ve çalışkanlık arzu ve yeteneğinin sağlanarak, Sivas kimliğinin sonsuza dek devamını sağlamak adına maddi manevi güç birliğini oluşturması gerekir. Sivas kimliğinin oluşumuna neden olan inanç, tarih, gelenek, görenek, kültür bütünlüğünde, Sivas için tek bir fert gibi birlikte azim ve karar ile çalışmasını bilen Sivas, elbet büyük bir geleceğe layık ve aday olan bir Şehirdir. Sivaslı, yüksek menfaatlerinin aleyhine çalışan bozguncu ve menfaatçi beyinsizlerin gizli ve kirli emellerini anlama noktasında hep uyanık olmalıdır. Toplumun içindeki farklı düşünceler, farklı inanışlar ne olursa olsun, milli birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini bilen bir Sivasın ve Sivaslının başaramayacağı iş, aşamayacağı engel yoktur.Başka bir Sivas yok, Tüm dünya ve insanlık için başaramlıyız.Allahın yardımı ve izniyle.Allah doğrunun,haklının yanındadır.

rüra
9.12.2013 14:05:21
Kayseriyle fark`a bakarken herkes birde kayseriliyle kendi farkına baksın. Kuru kuruya milliyetçilik olmaz, o dedik olmamadı bu dedik olmadı şimdide kalktık kültür şehri havaları çalmaya. Bir şehir üretmezse, tarlada, fabrikada , atöltede üretim yoksa, turizm, ticaret yoksa. Birileri insanlarla dalga geçer gibi sanayinin üretimin önünü kesiyorlarsa ozaman Kayseriyle kendini mukayese edemezsin arkadaş. Şapkanı önüne koyup bizler nerelerde hata yapıyoruz bemek zorundayız. En güzel örnek belediyemiz , hatayı kendimizde aramak zorundayız.

58
10.12.2013 09:26:02
RÜRA.denen kişi evet şapkayı koyduk önümüze düşündük.2000 den sonra sivasa ne geldi ne verdiler .koskoca bir hiç stad bitmedi.hastane dediler bitmedi, neden yoruluyorumki sağımda bir şey yok solumda bir şey yok .burda suç AKP NİN peşinden koşup yaya kalmakta ne belediye ne bir şey belediye yatırım yapan bir yer değil önemlisi ankaraya gidenler ALLAH AKIL FİKİR VERSİN

rüra
10.12.2013 15:01:58
Yüzde 1.5 oy alan bir parti Sivas`ı paris yaptığını sanıyor. Siz oralara layık olsaydınız halk sizi getirirdi. Ama vefa borcu olarak verilen oylar geri yerlerine gidecek. Boşa umutlanmayın. Belediye yatırım yapan biryer değil ama yatırım yapmak isteyen uyanıklara sermaye de olmamalı. Allah akılı Ankara ya gidenlerede versin Ankara`dan gelenlerde, Ankara`ya ve İstanbula akıl parası aktaranlarada versin.

58
11.12.2013 11:32:58
RÜRA-1,5dan bahsetmişin olabilir en azından kumandalı değil.yıllarca türkiyeye silah çekmiş ve sınır dışı edilmişlerin önünde diz çökmüyor.ÜÇ GÜNLÜK DÜNYADA KIVIRTGAN OLMAYACAKSIN.senin ne alt yapın var toplama değilmisin.paris yapmasa bile yemleri kesilen kadar zıplamıyor.olanları ve yapılanları görmek erdemliktir siz bunu bile beceremiyorsunuz.velhasıl SİVAS BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİZ SİVAS SEVDALISIYIZ OLMASAK SİVASTA NE VAR NE YOK DİĞER İLLERE TAŞIRDIK.(ŞEKİLDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ.)bu haldeyken bile çıkıpta burda yorum yazıyorsunya helal sana yüz şeklin nasırlanmış olmalı diye düşünüyorum.

rüra
14.12.2013 18:17:17
Sivas sevdalısıymışlar. Sizler Sivas değil menfaat sevdalılarısınız. Gerçek Sivas sevdalısı Şehitlik mertebesine ulaşıp Hakka kavuşan yazıcıoğlu idi. Sizler Muhsin Başkanın mirasını yiyen miras yedilersiniz. Tabi Sivas`ta elden giderse bu iş tamam.