Tamamen iyi niyet, entelektüel duyarlılık, dik duruş, hiç var olmayacak bir dünya hayali ve Sivas için gelecek yüzyılı planlama alt yapısı olan Kitabi düşüncenin, şehre hakim kılınması yürüyüşü, heyecanla devam ediyor. İnsanların poşet poşet kitap alıp, kitap imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturduğu şehirde, iki dev birliktelik olan STSO ve Cumhuriyet Üniversitesi yöneticilerinin ortada görülmemesi, dikkat ve tepki çekiyor.
Her fırsatta, Sivas için çalışıyoruz diye beyanat veren KOCACIK ve YILDIRIM´ın, bu yüke omuz verip, her saniye Buruciye Medresesi içerisindeki söyleşilere iştirak etmeleri gerekirken ortalarda gözükmemeleri, analiz dahi edilemiyor.
Bilimin, sanatın, ticaretin, araştırmanın ve kültürün ilk adımı olan Kitaba Dokunma hareketine, bu iki dev teşekkülün ne oranda destek verdiği ise merak ediliyor.
Geçtiğimiz yıllardaki Kitap Günleri´nde de, açılışı yapar yapmaz genelde ortadan kaybolan Rektör KOCACIK ve STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın, Sivas´ın geleceğini kitapla kurma haricinde, ne gibi önemli işlerinin olduğu bilinmiyor.
Sivas Sivas diye, konuşmanın kolay olduğu şehrimizde, elini taşın altına koyup her saniye halkın içinde sıraya girip kitap imzalatmak, söyleşilere katılmak yerine, ortalarda gözükmemenin, halkın ve şehrin irfan terazisinde tartılarak puan verileceği yorumları yapılıyor.