Tarih: 25.12.2013 17:30

SİCİLİMİZ BEMBEYAZ KALDI

Facebook Twitter Linked-in

Dün 3 Bakanın istifa etmesinin ardından İl Başkanları Toplantısında konuşan Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “11 yılda zaman zaman hakkımızda iftiralar karalamalar oldu. Ama sicilimiz bembeyaz kaldı. Aramızdaki kötüleri ayıkladık, ya da düzelmeleri için zaman verdik” dedi.

Geçtiğimiz hafta yapılan operasyonlar sonrasında dün Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Bakanlık görevlerinden istifa ettiler. Erdoğan Bayraktar ayrıca Milletvekilliğinden de istifa etti.

İstifaların ardından ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Erdoğan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değindi.

“11 yılda zaman zaman hakkımızda iftiralar karalamalar oldu” diyen Erdoğan, “Ama sicilimiz bembeyaz kaldı. Aramızdaki kötüleri ayıkladık, ya da düzelmeleri için zaman verdik” dedi.

Başbakan Erdoğan İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bakın 9 gündür bir operasyon yürütülüyor daha ilk gün adı konuldu büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu, 2. gün tarihin en büyük rüşvet operasyonu. İlk günden itibaren içeriden dışarıya bilgi sızıyor.

O zaman kusura bakmasınlar. Yürütmenin uzantısı, yargının belli bir yapı içerisindeki safhası demek ki bunlar servis yapıyorlar. Bize düşen nedir? Burayı da temizlemektir. Bir taraftan beraatı zimmet asıldır diyeceksin, öbür taraftan da servis yapmaya devam edeceksin. Bu insanları kirletmeye kimsenin hakkı yok.

Bugüne kadar birçok olay yaşadık. Bu olayları yaşayanlar, belli bir müddet sonra beraat ettiler. Bu beraat eden insanların o süreç içindeki kirletilmelerinin bedelini kim ödeyecek? Fotoğraflar, belgeler, iddialar her gün manşetlerde, ekranlarda. Ve garip garip montajlar. Yani bunlar bunu bundan sonra da yapabilecek karakterdedir. Bunun üzerine yetiştiler. Bu mudur hukuk? Yürütmenin içinde olanlara da söylüyorum. Bu mudur yürütme?

Eğer kararı muhalefet verecekse, mahkemeye ne ihtiyaç var? Kararı medya verecekse uzun hukuk süreçlerine ne gerek var?”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —