Tarih: 24.10.2013 18:13

ŞENLİK BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ta seçim şenliği başladı. Geçtiğimiz günlerde ilimiz siyasetçileri tarafından yapılan aday adaylığı açıklamalarının ardından, anketlerde halkın büyük çoğunluğunun tercih ettiği Sami Aydın, beklenen açıklamayı dün AK Parti İl Teşkilatı binasında yaptı. Belediye Başkan aday adayı Sami Aydın, 2014 yerel seçimleri için aday adaylığı başvurusunu yaparak, açıklamalarda bulundu. Büyük bir izdihamın yaşandığı toplantıda ilimizin önde gelen işadamlarının çoğunun da toplantıya katıldığı gözlemlendi.

Yerel seçimlerdeki şenlik dün gerçekleşen aday adaylığı açıklaması ile start aldı. Mevcut Belediye yönetiminden çok Ak Parti’nin Adayının son altı aydır konuşulduğu ilimizde ki en güçlü isimlerden Sami Aydın Milletvekilliği aday adaylığında olduğu gibi büyük bir kalabalıkla AK Parti İl Başkanlığı binasında başvurusunu yaptı.

İlimizde yerel seçimlerle ilgili beklenen en büyük adım dün AK Parti İl Binasında adeta izdiham eşliğinde gerçekleştirilen aday adaylığı başvurusu gerçekleşti. Geçmiş dönem Belediye Başkanı Aydın, uzun süredir beklenen açıklamayla birlikte dün aday adaylığını duyurdu.

Ak Parti’nin kurucu İl Başkanı 2004-2009 yılları arasında Sivas Belediye Başkanlığı görevini yürüten, 2009 yerel seçimlerinde yaşanan elim helikopter kazası sonrasında ki atmosferde koltuğunu BBP adayı Doğan Ürgüp’e bırakan Sami Aydın bugüne değin yapılan kamuoyu araştırmalarında tek isim olarak gösterilmiş ve adeta şehirde son beş yılda ki kayıpların telafisini yapacak kişi olarak ön plana çıkmıştı.

Mevcut Belediye Başkanı’nın Sami Aydın haricinde gösterilecek her ismin üstesinden gelebileceği düşüncesinde olduğu, ancak Sami Aydın ismi karşısında şansının olmadığı ve büyük bir hezimete uğrayacağı AK Parti Genel Merkezi’nin yapmış olduğu anket sonuçlarına yansımıştı.

Bununla birlikte Aydın’ın aday adaylığı başvurusunu yapmasıyla birlikte şimdi Ürgüp’ün nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu. Aydın’ın AK Parti tarafından aday gösterildiği takdirde Ürgüp’ün aday olmayacağı dedikoduları da siyasi kulislerde dillendirilmeye başlandı.

Aydın’ın vizyon projelerinin altında kalan mevcut Belediye Başkanı çoğu yapamadığı çalışmayı 3D animasyonlarla yıllardır led ekranlarda, internet sitelerinde döndürürken, yaklaşan seçim sürecinde ise şehirde boş bulduğu her yere yapıştırdığı pankartlara sığınıyor.

Yine eski Belediye Başkanı Sami Aydın’ın şehre kattığı birçok proje üzerindeki makyaj çalışmaları ile sahiplenmeye çalışan mevcut Başkan Ürgüp, 40 yıldır bu şehirde hiçbir çalışma yapılmadığı sloganlarıyla duyururken, göreve geldiği ilk yıl içerisinde adeta reklam pankartları ile kör olarak nitelendirdiği halkı şimdi de pankart başkanlığıyla kandırmaya çalışıyor.

Kamuoyunda Ürgüp’ün en büyük icraatının ise neredeyse her koltuk sahibine bir makam arabası vermesi ve bu arabalarla ekibinin ailevi ihtiyaçlarının karşılattırması olduğu belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —