Tarih: 01.09.2023 22:27

SALTANAT VAR BİLİM YOK

Facebook Twitter Linked-in

Kalitesizliğin diz boyu olduğu Cumhuriyet Üniversitesinde adam kayırmacılık, yandaşlık, siyasetdaşlık, akrabalık derecelerine göre oluşturulan düzen her gelen yönetimin uyguladığı bir politika olmaya devam ederken 1974 yılının Cumhuriyeti artık başarı derecelerinde alçaktan sürünmekte.

Bilimden uzak tezlerin olmadığı, kitapların yayınlanmadığı, bölümlerde ki dekan ve bölüm başkanlarının bölümlerin içeriğinden farklı uzak tamamen siyaset odaklı seçilen isimlerin yürüttüğü, çoğu bölümde akademisyenin olmayışı, ticarethanelerin para kazandığı, araştırma hastanesinin elbet birilerinin ne oluyor diyeceği günü beklediği bir yapı haline dönüştüğü Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim kalitesi tamamen düşmüş durumda.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Grafik bölümünde son üç yıldır grafik hocası olmadan öğrenci alıyor, halıcılar, kilimciler, heykelciler, resimcilerin idaresinde salla başı al maaşı şeklinde yürütülüyor. Eğitim almak için gelen öğrenciler ise bin pişmanlık yaşarken şikayetçi olanlar ise derslerden bırakılmakla tehdit ediliyor. 2020 yılında bölümle alakalı tek hocanın istifasından sonra yeni görevli bulunamıyorsa öğrenci alımının durması gerekirken kalitesizliğe her yıl yeni çiviler çakılmaya devam ediyor.

Fakültenin internet sayfasına baktığınızda bölümdeki iki hocadan şu an bölüm başkanı olan Doç. Hülya Kaynar'ın uzmanlık alanı Geleneksel Türk El Sanatları Halı ve Kilim'dir bölümdeki diğer hoca olan Gülşah Tontu'nun uzmanlık alanı ise Resimdir. Grafik bölümünde uzmanlık alanı grafik tasarım olan bir tane bile hoca bulunmamaktadır. Bölümdeki 3 araştırma görevlisi ise kapatılan heykel bölümünden gelen kişilerdir.. Alanında uzman olan tek hocanın 2020 yılında istifa etmesinden sonra bölümde grafik tasarım alanıyla ilgili hiç hoca kalmamıştır.

Bu durumdan hiç rahatsız olmayan bölüm hocaları ise maaşlarını alıp sessizce gemilerini yürütmektedirler. Halı kilimcinin grafik bölümü başkanı olduğu bir bölümde ne derece iyi bir grafik tasarım eğitimi verilebilir o tartışılır. Olan yine kaliteli eğitim alamayan öğrenciye olmaktadır. Tüm bu olanlardan ve liyakatsizlilten tabiki sadece tek bir kişi sorumlu değildir başta dekan Prof. Baki Keskin ve rektör Prof. Alim Yıldız da sorumludurlar. 5 Eylül 2023 Salı günü saat 09:00'da Grafik bölümü yine özel yetenek sınavı yapacak ve 30 öğrenciyi daha kalitesiz eğitime sürükleyeceklerdir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —