Övünürüz, çok severiz cemiyet olarak övünmeyi. Dünyanın öbür ucuna gider, mağdur, yaralı ve hasta taşıdığımızı dünya âleme ilan ederiz. Helikopter, uçak tahsis eder özel hizmet sunarız. Avrupa, Suriye, Filistin, Somali, fazlasını siz düşünün. Biri gider diğeri gelir. Size bir öğüt, siz siz olun seyahate çıkmayın. Olur, da bir yere gitmek zorunda kaldıysanız, şansınız yaver giderse nereye gidecekseniz ulaşırsınız.
Eğer hafif yollu, kar, tipi veya yağmur yağarsa, sakın Aksaray’dan geçmeyin. Neden mi, yaşanmış taze bir olay. Dün Sivas’tan 17,30 sularında kalkan Kamil Koç otobüsü seyir halinde gece saat 24.00 sularında Nevşehir’e intikal ederler. Yolculuk rahat geçer. Ama melek Mikail kar’ı yağdırır, araçlar mola verirler. Emniyet veya jandarma ilerde yol kapalı geçemezsiniz kaza olmuş, yollar kapalı şeklinde açıklamanın ardından, yolcu ve yolcu yakınlarında bir telaş ve merak başlar. Saatler geçer, biraz sonra, belki az sonra yola revan oluruz, diye teselli ederler birbirlerini nafile yere, ama sabah olur revan olamazlar.
Zaman geceyi aşar, sabah olur. Yine bir ses, yine bir seda, bir hareket yok. Allah Allah ne iş diye kendimde birçok yetkiliye ulaşmaya çalıştım. Maalesef ulaşacak kimseleri bulmak zor oluyor
Sabah saat oldu 09.30 halen daha, yol aman vermiyor, yollar kapalı kardan, kazadan, yolda kalan yolcun, yakının olunca bir yanınız orada kalıyor. Kendimiz olsa önemli değil. Saatlerce kalabiliriz. Resmi olmayan bilgilere göre, Aksaray bölgesinde çok kaza olmuş da ondan gidemiyorlarmış. Doğru olması muhtemel olsa bile devlet baba kırar, yıkar, kazır ve yolu trafiğe açık hale getirir. Nevşehir, devlet için, elinin altında sayılır, çevresinde yakın iller mevcut araç ve gereçleri yetmese de, diğer illerden istenir. Ve sorun çözülür. İşlerin aksamasının baş nedeni her işi memur zihniyeti ile yapmak istememizden kaynaklanıyor. Devlet aheste çalışır sözü yerinde bir sözdür. Halimizi en iyi bicimde anlatması bakımından önem vermişimdir. İşleri etkili ve yetinde çözmek, ileriye taşır, kurum ve yöneticilerini.
Tarihte övünürüz dedim ya, “Osmanlı-Kanuni zamanında, yaşlı bir kadın ineğini kaybeder, ineği kaybolan kadın Kanuni’nin huzuruna çıkar, yalvar yakar. Derdini anlatır, sultana, sultan kaş çatar, neden uyudun da kaybettin ineği diye sorar. Yaşlı kadın, ben sandım ki devlet uyumaz. Kıssadan hisse demişler. Devlet uyur mu, bence de uyumamalıdır. Her şey halk için, halka beraber yani millet için, hizmet odaklı yapılmalıdır.
Halk kendini her gün her gece devlete emanet ederek uyur. Saat 11.00 oldu az önce otobüsün yola koyulduğunu öğrendim. Umarız kazasız belasız yolcuların hemen hepsi gidecekleri yerlere ulaşırlar. Kara yolları, kar yağdı, AKP bürokratları sınıfta kaldılar. AKP yorgun, bunaldılar. Metal yorgunluk zerlerine çöktü. Toparlanmaları zor olacak. Bir Mart günü rahmetli Yazıcıoğlu ve arkadaşları, arkadaşlarımız, hayatını kaybetmişlerdi, o günlerde de devlet aheste çalışmıştı.
Başınızı ağrıttım, vaktinizi aldım. Dertleşmek istedim. Mart ayında kış sert geçmeye başladı, buna paralel, Türk siyaseti de sertleşmeye başladı. Birbiri ardına gözaltı ve tutuklamalar başladı. Herkes gibi bende izliyorum, olay ve gelişmeleri, ürkütücü buluyorum. Toplumsal barışı sıkıntıya sokacak gibi görünüyor. Canı yanan kavurga sıçrar diye bir tabir vardır. Geçmişe neşter vurmak, gelecekte çok ağır sorunlara sebep olacak cinsten görünüyor. CHP ile İslamcı kesimin geçmişe uzanan kan davası vardı. İnönü devri, lanetle anılır bunu bilir duyarız. “Atın intikamı, satranç oyununda sıkça söylenir.
Yaklaşan CB seçimlerine gölge düşürmekten başka bir işe yaramayacağı aşikârdır. Siyasal kriz ekonomik kayba ve finans krizine dönüşebilir. Uluslararası alandan Türkiye’yi açıklaması zor sorulara muhatap edecektir. Savcılık iddialarına kimsenin bir şey deme hakkı yoktur. Bicim sorunu yaşanıyor. İBB ve diğer BB’larının, gözaltına alınma tarzları korku yaratmaya yönelik olduğu, ezmeye ve kitleyi sindirmeye yönelik olduğunu tahmin ediyorum. Bu arada bir not, Af edilen DEM ve PKK/KCK, Suçlanan CHP algısının yaygınlaşmasına zemin hazırlamamak gerekir. Çünkü CHP eski CHP değil, Türkiye için tehlike değil, kitle partisinden farkı yoktur. O kanadı radikalleştirmenin Türk siyasetine yararı olmayacaktır. Sokağa çıkması için tahrik edilen CHP’de oyunlara düşmemelidir diyorum. Kalın sağlıcakla.