PROJE BALONLARI UÇUYOR

PROJE BALONLARI UÇUYOR

Göreve geldiği günden bu yana, Sivas?ı daraltan mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kale?de kamulaştırma haricinde ciddi hiçbir adım atamadı. Hanımlar Kültür Merkezi?ni şehrin ortasına yapıp orayı tıkayan Ürgüp, Otobüs terminalini de aynı yere yaparak şe

Göreve geldiği günden bu yana, Sivas’ı daraltan mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kale’de kamulaştırma haricinde ciddi hiçbir adım atamadı. Hanımlar Kültür Merkezi’ni şehrin ortasına yapıp orayı tıkayan Ürgüp, Otobüs terminalini de aynı yere yaparak şehrin gelişimini daraltmakla eleştiriliyor. Seçime ramak kala, yarım yamalak balon projeler açıklayan Ürgüp’ün, bu girişiminin seçim taktiği olduğu dillendiriliyor.

Seçimlere ramak kala seçim heyecanı, adayları sarmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kale konusunda birçok çalışma yapacağını dile getirmesine rağmen, kamulaştırma haricinde ciddi adım atamaması şiddetle eleştiriliyor.

Kale hakkında kamuoyu ile paylaşacağı görsel bir sunu ve projeler zinciri ortaya koyamayan Ürgüp’ün, gelecek bir beş yıl içinde Kale çalışmasının devam edeceğini söylemesi ise seçim yatırımı olarak algılanmaya devam ediyor.

Seçime az bir zaman kala, aceleye getirilmiş projelerin açılışını yapan Ürgüp’ün özellikle Hanımlar Kültür Merkezi’ni şehrin merkezi yerine yapmasının tarihi hata olduğu dile getiriliyor.

Şehirlerarası Otobüs Terminalini aynı yere yapan Ürgüp’ün, bu çalışmasının da son derece şehri daraltan bir anlam içerdiğini belirten Sivaslılar, terminalin şehrin en öte yerine yapılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Diğer taraftan yine birçok kesim tarafından eleştirilere neden olan Turkuaz Projesi’nde de Ürgüp’ün hiçbir başarı gösteremediği belirtiliyor. Yıkımdan başka hiçbir icraat gösteremeyen mevcut Belediye yönetimi söz konusu projeyi hayata geçirmesi halinde bölgede yoğun bir sıkışıklığın meydana geleceği dile getirilmişti.

Proje yarışması yapıp, bunları unutarak seçim arifesi “Altın Kale”yi dile getiren Ürgüp’ün, seçimi yeniden kazanmak için her fırsatı değerlendirerek balon projeler açıklamaya devam edeceği sanılıyor.