Park Yapmak Adına Birçok Elektrik Direği DİKİLDİ!

Park Yapmak Adına Birçok Elektrik Direği DİKİLDİ!

Yaklaşan yerel seçimler öncesi çalışmalarına hız kazandıran Sivas Belediyesi geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Yukarı Tekke Mezarlığı?nın alt tarafında bulunan alana yaptığı Şehitler Parkı?nın açılışı yapmıştı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi çalışmalarına hız kazandıran Sivas Belediyesi geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Yukarı Tekke Mezarlığı’nın alt tarafında bulunan alana yaptığı Şehitler Parkı’nın açılışı yapmıştı.

Seçim öncesinde oy toplamak için Paşa Fabrikası, Kurt Deresi ve Şehitler Parkı olmak üzere kendisini parka bahçeye boğan Sivas Belediyesi yaptığı basit çalışmalarla halkın gözüne girmeye çalışıyor. Açılışının yapılmasına rağmen halen ufak tefek çalışmaları devam eden Şehitler Parkıyla ilgili gazetemize çok sayıda şikâyet geldi.

Tarafımıza yapılan şikâyetlerde Şehitler Parkı’nın aydınlatmasının güzel olduğunu fakat gereğinden fazla ve aşırı sıklıkta aydınlatma direğinin olduğu belirtilirken, akıllarında soru işaretleri oluştuğunu ve Belediye Yetkililerinin bu kafa karışıklığına bir cevap vermesi gerektiğini belirttiler.

Bizde Sivas Postası Gazetesi olarak Kamuoyundan tarafımıza iletilen şikâyetler ile ilgili Sivas Belediyesi yetkililerine şu soruları yöneltiyoruz:

Söz konusu Şehitler Parkı’nın Aydınlatma işinde ihale yapıldı mı?

Eğer yapıldıysa İhaleyi hangi firma kazandı?

Proje de neden bu kadar fazla aydınlatma direği kullanıldı?

Aydınlatma işini üstlenen firma bu iş sonucunda ne kadar para kazandı?

Diğer taraftan Şehitler Parkı’nda bulunan kamelyaların Gaziantep’ten getirtildiği öğrenildi. Paşa Fabrikası gibi diğer mesire alanlarında yapılan düzenlemelerde kamelyaların ÖZBELSAN A.Ş. tarafından imal edildiği bilinirken, Belediye’nin kendi elinde imkân bulunmasına rağmen kamelyaların neden Gaziantep’ten getirtildiği konusunda da akıllarda soru işaretleri oluşturduğu belirtiliyor.