MİLLİ EĞİTİMDEKİ ŞAİBEYE BARUT FRENİ

MİLLİ EĞİTİMDEKİ ŞAİBEYE BARUT FRENİ

Sivas’ta okul müdürlerinin yeniden görevlendirilmesi için birçok okulda ayarlamalar yapıldığı iddiası eğitim camiasını karıştırdı. Okul müdürlüğü için okulda oy kullanacak üyelerin, önceden okul müdürü tarafından ayarlandığı ve performansı yüksek çı

Sivas’ta okul müdürlerinin yeniden görevlendirilmesi için birçok okulda ayarlamalar yapıldığı iddiası eğitim camiasını karıştırdı. Okul müdürlüğü için okulda oy kullanacak üyelerin, önceden okul müdürü tarafından ayarlandığı ve performansı yüksek çıkarma hilesine, Vali Âlim BARUT’un müdahale etmesi gerektiği dile getiriliyor.

 Performansı hiç olmayıp, eğitimde kambur oluşturan, genelde emekliliği gelmiş 25 yılın üzerinde çalışan okul idarecilerinin görevlendirilmemesine yönelik Bakanlık çalışması Sivas’ta deliniyor.

Emekliliği geldiği halde, bir 4 yıl daha yeniden görevlendirilmek için okullarında önceden hazırlık yapan birçok okul müdürü, kendilerine oy verecek üyeleri önceden ayarlayıp anlaştıkları haberleri, eğitim camiasında şok etkisi oluşturdu.

Bir takım anlaşmalarla, okullardaki performansları yüksek gösterme hüllesine, duyarlı eğitimciler sert tepki gösteriyorlar.

Bir yıl boyu hiçbir çalışma sergilemeyen, okulun eğitimini yerlerde süründüren ve emekliliği gelip, heyecanı bitmiş birçok okul müdürünün Valiliği ve İl Milli Eğitimi yanıltma girişiminde bulunmalarının, devlet memurluğu ağırlığına yakışmadığı vurgulanıyor.

Emekliliği hak edip, hiçbir yeteneği ve performansı olmayan birçok okul idarecisinin kendilerini seçecek üyeler ile ön anlaşma yolunu seçmelerinin ise, tam bir garabet olduğu ifade ediliyor.

Genelde 25 yılın üzerinde çalışan okul idarecilerinin böyle bir yol izledikleri haber merkezimize gelen ihbarlarla dile getirilirken, bu tür şaibe ile Sivas Valiliği ve İl Milli Eğitimi yanıltma girişiminin ortaya konulduğu vurgulanıyor.

Vali Alim BARUT, Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin, pek çok okulda uygulanan bu tiyatroya seyirci kalmamaları gerektiği, eğitimcilerce ısrarla dile getiriliyor.

Eğitimde yenilenme ve şehrin ilerlemesi için performansı olmayan, okullarını geleceğe taşıyamayan, vizyon ve misyondan uzak, teknolojik gelişmelerden habersiz, Bakanlığın ufkuna vakıf olmayan okul idarecilerinin ayıklanmaması durumunda, Sivas’ın bir arpa boyu dahi yol alamayacağı belirtiliyor.

Eğitimciler, Vali Alim BARUT ve Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI’nın, gizlice hazırlanan “devleti yanıltma”oyununa müsaade etmeyerek, bu vurdumduymazlığı frenlemeleri gerektiğini ifade ediyorlar.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda