Lojistik Köyden Ses Yok!

Lojistik Köyden Ses Yok!

Lojistik Köy Planlaması yapılan illerde çalışmalar devam ederken, Sivas´ta yaprak kımıldamıyor. Lojistik Köy konusunda sınıfta kalan şehirde, bitirici adımlara ne zaman geçileceği ise bilinmiyor. Yüzlerce insanın istihdam edileceği ve Sivas´ı Orta Anadolu

 

Ülkemizde 2010 yılı itibariyle gündeme gelen Lojistik Köy Projesinde Sivas yine sınıfta kaldı.

Ülke genelinde 17 ilde yapılması planlanan ve sadece Sivas´ın yer bulamadığı projede diğer iller önemli aşama kat ettiler.

Bundan 5 yıl önce gündeme gelen ve 17 ilde yapılması planlanan Lojistik Köy Projesi´nde çalışmaların başlamadığı tek il Sivas kaldı.

Diğer 16 ilde konu ile ilgili çalışmaların yapıldığı bilgisine ulaşılırken, Ulaştırma Bakanı Sivaslı olduğu halde Sivas´ın neden bir adım atamadığı merak ediliyor.

Bu Lojistik köylerin 2020´ye kadar tamamlanması amaçlanıyor. 2023´te 500 milyar dolarlık ihracatı bu merkezler taşıyacak.

Belli başlı projelerin yapılacağı yerler şunlar:

1. Sivas Lojistik Köy Projesi: Merkezden başta seramik olmak üzere, kömür, demir cevheri, işlenmiş demir, inşaat malzemesi, gübre, hurda, askeri ve idari malzeme, travers taşıması yapılacak. Sektöre 1 milyon ton taşıma kapasitesi, 500 bin metrekare alan kazandırılacak. Yer tespiti çalışmaları sürdürülüyor.

2. Balıkesir Lojistik Merkezi

3. Bilecik (Bozüyük) Lojistik Merkezi

4. Erzurum (Palandöken) Lojistik Merkezi

5. Eskişehir (Hasanbey) Lojistik Merkezi

6. Konya (Kayacık) Lojistik Merkezi

7. Mardin (GAP) Lojistik Merkezi: Mülkiyet sınırlarının tespiti, kamulaştırma çalışmaları sürdürülüyor.

8. İstanbul (Halkalı) Lojistik Merkezi

9. İstanbul (Yeşilbayır) Lojistik Merkezi

10. İzmit (Köseköy) Lojistik Merkezi

11. Kahramanmaraş (Türkoğlu) Lojistik Merkezi

12. Kars Lojistik Merkezi

13. Kayseri (Boğazköprü) Lojistik Merkezi

14. Samsun (Gelemen) Lojistik Merkezi

15. Uşak Lojistik Merkezi

16. Mersin (Yenice) Lojistik Merkezi

17. Denizli (Kaklık) Lojistik Merkezi



Anahtar Kelimeler: Lojistik Köyden
GK
9.11.2015 10:18:12
Sivas´a giren ve çıkan hammadde ve mamül ürün miktarı lojistik köy kurulması için yetersiz. Sivas´tan sevk edilmesi planlanan örneğin Kayseri ve Samsun gibi şehirlerde de zaten lojistik köy mevcut. Sivas´a bu projenin yapılması ülke kaynaklarının heba edilmesi anlamına gelir. Yazık olur. Önce bu şehrin üretimini artırmak lazım. Üretim artınca lojistik köy zaten kurulur. Lojistik köy bir binanın çatısına benzer. Önce temel (İstihdam-üretim) sonra duvar ve çatılar yapılır. Önce çatıyı yaparsanız çok yanlış bir şey yapmış olursunuz.

sefilix
18.11.2015 21:23:54
ne lojistik köyü sivas zaten köy değil mi :) şaka şaka bu kadar oy verdik elbette bir bildikleri vardır. ülke menfaatleri şehrimizn menfaatlerinden önce gitmeli. hem lojistik köye gerek yok. çok güzel yollarımız var istanbuldan 1-2 günde geliyor herşey ne gerek var. hızlı trende geliyor 2 saatte ankaraya gider alır geliriz ne lazımsa.