Kim Nereye Nasıl Alındı?

Kim Nereye Nasıl Alındı?

Cumhuriyet Üniversitesi Haziranda yapılacak seçimlere hazırlanırken Üniversite yönetimi seçimi tekrar kazanıp atanmak için her türlü yola başvuruyor. Özellikle öğretim görevlisi alımlarında şehirde söz sahibi kişilerin çocuklarının ilçe meslek yüksek okul

Daha öncesinde bu buna benzer kadrolaşmalarla gündeme gelen Cumhuriyet Üniversitesi´nin akademik etik değerlerden uzak bir yolla bu kadrolaşmalara fırsat veren bir yönetim anlayışıyla yönetilmesi eleştiriliyor. Eski rektör Mehmet Bakırın kızlarının Faruk Kocacık yönetiminde üniversiteye öğretim elemanı olarak nasıl aldırıldığı ciddi bir tartışma konusu olmuştu. Sonrasında Üniversitede başka hocaların çocukları ve yakınları da bir şekilde kendilerine yer bulduğu söylentileri konuşuluyor. Her siyasi kesimden oy almayı hesaplayan Kocacık´ın adeta tek oy hesabına düştüğü bu sebeple de kimseyi geri çevirmediği tam tersine bu işlerde bizzat kendinin devreye girerek eleman aldırdığı konuşuluyor.

Mühendislik Fakültesinden öğretim üyesi Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz´ın oğlunu bir ilçemizdeki yüksek okula Eğitim Fakültesinden Doç.Dr. Kasım Özgen´in kızı Ezcalık Fakültesine yerleştirilen birkaç örnekten biri.

Bu örneklerin dışında yakın tarihte ilan edilen sınavda Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksek Okuluna yerleştirilen Hasan Noyan´ın ise Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü İlkay Noyan Yalman´ın kardeşi olması dikkat çekiyor..

Yaklaşan seçim öncesi öğretim üyelerinden oy almak için yapılan bu girişimlerin sonuçları ise merakla bekleniyor. Şehir ayağını boş geçmeyen yönetimin yine ilçe meslek yüksek okullarına yakın akarabalık ilişkilerini gözettiği de ayrıca konuşuluyor.

Yönetimin son ilanda aynı okula Medica´na Baş hekim yardımcılığı görevinde bulunan Turan Yılmaz´ın gelini olan Seren Yılmaz´ında Gıda Teknolojisi bölümüne alındığı üniversitede dilden dile dolaşıyor.

Akrabalık ve eş dost ilişkileri ile yapılan alımların Üniversite kalitesini ise olumsuz etkileyeceği bilinirken, buna neden siyasiler tarafından ses çıkarılmadığı ise merak konusu.

 



Anahtar Kelimeler: Nereye Nasıl Alındı
Turhan ser
24.04.2016 15:30:14
bir haberde benden, en son alımlarda; sağlık hizmetleri meslek yüksekokuluna üçel kimyanın sahibinin kızı eda sönme gürer eczacılık bölümüne öğretim görevlisi olarak alındı ayrıca aynı okulun müdürü siliğin akrabası öğretim görevlisi olarak alındı.

Metin Teksoy
24.04.2016 19:18:49
bir haberde benden. GSF dekanının sınava bile girmeyen kızı İİBF İşletme bölümüne asistan alındı.

Demir
26.04.2016 14:56:43
Duyarsız kalamadım. Tek kelimeyle yazıklar olsun. Haksızlığı yapanda yaptıranda ziyandadır.

Ahi Su
27.04.2016 12:06:08
Ya arkadaşlar bende bir şey zannettim bunları bilmeyen duymayan mı var bu dönemde de eskiden de alınan tüm öğretim Görevlileri hepsi ama hepsi kişiye özel açılmış ve alınmışlardır.KPSS gbi sınavla alınsın iddaa ediyorum hiç biri giremez kazanamaz hepsi boşşş insanlar emin olun öyle bunlardan bilim adamı olmaz saygılar...Hüsyin YILMAZ rektör olursa işte o zman görün bak Üni ne hallere düşecek kimler el altından Üniye alınacak sivas bitecek görün bekleyin birde ilahiyatçı olacak yazık çok yazık

adalet sezgin
16.05.2016 23:32:22
olmuş bitmiş alımlar üzerine konuşmayınız.haberi olan varsa şuan ki okutman ve öğretim görevlisi alımlarından bahsetsin,konuşsun.yıldızelinde müzikçi okutmanın ne işi olabilir arkadaşlar? müzik dersi mi var?tabiki de hayır yıldızeli sadece paravan olacak.chp li bir başkanın eşi alınacak mesela o yüzden insanlar o kadar yollardan gelecek ve sınava girecek.,sonra hafikte resimcinin ne işi var?aynı şekilde hafiğede sivassporlu bir yöneticinin kızı alınacak.oda belli bakın onun içinde şartları tutan o kadar kişi gelecek o kadar yollardan.yazık yazık...aynı şekilde yıldızeline alınacak matematikçi içinde özellikler eş dost akraba ilişkileri..mevcut rektör adaylarının bence elini en çok güçlendirecek konu bu alımlar olacaktır.bence bu konuya bir el atsınlar ve ilişkileri irdelesinler derim.