KAMU KURUMLARI BİR SENDİKAYA TESLİM EDİLEMEZ

KAMU KURUMLARI BİR SENDİKAYA TESLİM EDİLEMEZ

Yandaş Sendikaları Bürokratlar ve siyasilerin korumaya almıştır bu nedenle İş yerlerinde çalışma barışı bozulmuş, yandaş sendika üyesi veya yöneticisi olmayanlar ise mobinglerle boğuşmaktadır.

Ulaştırma ve Demiryolu Sendikası  Genel Başkanı Abdullah Peker ülkemizdeki Sarı ve yandaş sendikalara dikkat çekti.

Abdullah Peker yaptığı açıklamada "Kamu kurumlarında yapılan atamaların çok büyük çoğunluğu yandaş ve sari Sendika Üyeleri getirilmiştir. Ve Kamuda liyakat sistemi çökmüştür taraflı değil liyakata göre atamaların yapılması Devletin ve kurumların yararına olacaktır.
Bizler Siyasi iktidarın ve yandaş Sendikanın memurları değil Devletin memurları olmak istiyoruz.İlk atamalarda mülakat sistemi kaldırılmalı.  Kurum içi atamalarda liyakat hizmet süresi ve göze alınarak alım yapılmalı. Atamalarda yandas sendikalar değil, hak eden işin ehli, donanımlı kurum işleyişini bilen sevilen saygı duyulan erdem sahibi kişiliklerin makamları doldurması kurum kültürünü gelişimini saglayacak ve geleceğine yon verebilecek kapasite esastır. Yüzyıllık kurumlar haline gelecek bu kurumların ayakta kalmasının tek şarti liyakatli kadro ile doldurulmalıdır. Kleptokrasiye dayalı karşılıklı rant kaygısı sağlam temeller değildir. Stk larin görevi atamalar degil kamu çalışanları haklarını savunmaktır haklarını kasp edilmesine göz yummak değildir. Gücünü kamu çalışanlarından yerine siyasetten alan sendikaların gün geçtikçe eridiklerini görüyoruz. Sendika olarak rakip görmüyoruz burdan uyarıyoruz liyakati askıya almak sadece kurumları geriye götürmez. Kaybeden Türk gençliği kaybeden Türk toplumudur. Her ilde birer kale olan fabrikalar bizimdir ayakta kalması için elimizden geleni yapacağız.
Yandaş Sendika Üyesi ve yöneticisi olmayan memurlar Siyasi ve bürokratlar dan mobbing görmektedir. Bu çok tehlikeli bir eylemdir.
Yandaş Sendikaları Bürokratlar ve siyasilerin korumaya almıştır bu nedenle İş yerlerinde çalışma barışı bozulmuştur" dedi



Anahtar Kelimeler: KURUMLARI SENDİKAYA TESLİM EDİLEMEZ
selim
11.06.2024 08:31:45
Sayın Başkanım o kadar güzel konulara değinmişsiniz ki umarım bu yandaş ve sarı sendika yöneticileri okur ve kendilerine gelirler. Sizin de dile getirdiğiniz gibi sendikanın görevi kamu çalışanlarının haklarını savunmaktır. Yönetici ile bir olup yanlı hareket etmemektir , Anlayana...