KADÜK KARAR!

KADÜK KARAR!

Hafta sonu ilimizde temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 2004 yılında alınan MGK kararı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bunun kadük bir karar olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz geçmiş dönemlerde birçok kanun çıkarıldığını ancak bunl

Hafta sonu ilimizde temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 2004 yılında alınan MGK kararı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bunun kadük bir karar olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz geçmiş dönemlerde birçok kanun çıkarıldığını ancak bunların uygulamada olmadığını kaydetti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz seçim çalışmaları kapsamında hafta sonu ilimizi ziyaret etti. Çeşitli temaslarda bulunan Bakan Yılmaz, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda da bulundu. Yılmaz bir programda kendisine yöneltilen “2004 yılında alınan MGK kararı” ile ilgili iddialara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kendisine yöneltilen bu soru karşısında, “Türkiye, kadük kararlar, kanunlar, yönetmelikler mezarlığıdır desek yeridir” dedi. Geçmiş dönemlerde birçok kanunun çıktığını ancak uygulamada olmadığını vurgulayan Bakan Yılmaz şöyle devam etti:

“Örnek vereyim, şapka giymek mecburidir, bütün devlet memurlarına. Şu anda şapka giyen devlet memuru var mı? Kanun çıkmıştır fakat uygulaması yoktur. Bir başka `bey`, `paşa` demek yasaktır, `hacı` demek de öyle. Şu anda `bey` demeden konuşabilmek mümkün mü? Biz askerlerimize `paşa` demeden hitap ediyor muyuz? Dolayısıyla kanun çıkmıştır ama uygulaması yoktur. 2004 yılında Milli Güvenlik Kurulunda alınmış olan karar da uygulaması olmayan kadük olmuş bir karardır. Dolayısıyla bunlara itibar etmemek lazım. O karardan dolayı bir uygulama söz konusu değildir ancak birileri, `şu uygulamalar var` diyor. Bu uygulamalar o kararın neticesi değil, 28 Şubat`ta alınmış olan Başbakanlık Uygulama ve Takip Koordinasyon Kurulunun 2006 yılından itibaren belirlemiş olduğu formatlara göre rutin olarak yapılan işlemlerdir. Yoksa MGK’dan alınan karar üzerine kararlaştırılmış veya adım atılmış bir durum yoktur.”