KAÇ KOCALI BELEDİYE

KAÇ KOCALI BELEDİYE

Ne milletvekilliği döneminde ne de belediye başkanlığı döneminde Sivaslıların istemediği Hilmi Bilgin'in ismi sayesinde karşısında aday olarak Sivas Belediye Başkanlığını kazanan Adem Uzun şaşırtıyor...

Sivas Belediye Başkanlığı seçimlerinde istenmeyen Hilmi Bilgin sayesinde kazanan ve bir dönem Muhsin Yazıcıoğlu vefatı ve Sami Aydın karşıtlığıyla seçim kazanmış Doğan Ürgüp örneği önünde durmasına rağmen akılalmaz işlere imza atan Adem Uzun yönetimi ağır eleştirilere mağruz kalıyor.

Abileri Sami Aydın ve Doğan Ürgüp ile şehri yönetmeye çalışan ancak göreve başladığı günden bu güne başarı elde edemeyen, özellikle şehrin çokta haz duymadığı Aydın ve Ürgüp isimlerinin alınan kararlarda ve yapılan açıklamalarda etkin olduğunun dillendirilmesi tepki toplamaya devam ediyor.

Denenmişlerle, fakat kendilerinin üretebileceği herhangi şehre çıta atlatabilecek ne projeleri olan ne de fikirleri olan isimlerle yönetildiği düşünülen Sivas Belediyesi ve İştiraklerinin aldığı kararlar ve yaptıkları kültürel değerler karşısındaki açıklamalar büyük tepki topluyor.

Şehitlik anıtına ucube bir bina diken, yanlış bir karar olduğu dile getirilmesine rağmen, eski bir belediye başkanının burnu havada edasıyla ve yine eski başka bir belediye başkanının inatçı vurdum duymazlığıyla yanlışa devam eden Adem Uzun ve yönetimi ile vatandaş arasındaki kurulamayan bağ kopmak üzere.

Her dönem olduğu gibi belediyenin yanlışlarını göstermek, şehir için proje üretmek ve projelerin hayata geçirilmesini amaç edinmesi gereken şehrin Kent Konseyinin de buna sessiz kalması, hatta konseyde bulunan isimlerin ünvanlarına bakıldığında enterasan bir konsey olarak yorumlanıyor.

Yine eski dönemlerin simalarının birilerini ABD'ci, Ermeni, konumuna sokarak şehre katkı sunması planlanan AZIZ VLAS için oluşturulan merkezler ve yapılan açıklamalar.

Bu şehrin insanlarına gün gelip değer verilecek ve artık birini seçmemek için başka birini mecburi seçecek adaylarla karşı karşıya bırakılmayacak.

 



Anahtar Kelimeler: KOCALI BELEDİYE