İSTİFASI İSTENDİ LİSTEDE 2 NUMARA

İSTİFASI İSTENDİ LİSTEDE 2 NUMARA

Millet ittifakında Kılıçdaroğlu'nun adaylığından sonra Cumhur ittifakının aday kalitesi artık siyasi devamlılık açısından büyük önem taşıyor. İlimizin sevilen siması AK Parti İl başkanı Hakan Aksu istifa ederek adaylığa başvurdu.

Kutuplaşma ve sistem ayrışmasının yoğun bir şekilde yaşanacağı Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimlerinde adaylığı çok önceden açıklanan 3. dönem için tekrar seçimlere girecek olan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Millet İttifakında ise hem aday hem de Cumhurbaşkanı yardımcılığı üstlenecek isimler açıklığa kavuşurken Erdoğan'ın rakibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı 14 mayısta kurulacak sandıkta büyük bir hesaplaşma ile yüz yüze kalacak. Her iki ittifakta seçimleri kesin alacağız öngörüsüyle tabanını etkilemeye çalışırken sözün vatandaşta olacağıda kesin.

İktifaklar Cumhurbaşkanı adayları ve vaatlerinden çok öncelikli olarak kamuoyunun beklentisi vekillik listeleri.

Büyük bir çekişme içerisinde geçeceği tahmin edilen genel seçimler öncesinde vatandaşlar siyasilerden atanmış değil vatandaşın istediği adayları listelere yazması.

AK Partide özellikle yıllardır ilimizi temsil eden bakanlık ve vekilliğinden önce müsteşarlık dönemlerinde de şehre büyük katkılar sunan ilimizin bürokratlarından İsmet Yılmaz'ın listenin başında olması gerekliliği vurgulanırken veya yeni kurulacak hükümette siyasete girdiği ilk günkü vatandaşın beklentisi olan Ulaştırma Bakanlığı'nın verilmesi.

Bununla birlikte AK Partinin kuruluşundan günümüze gençlik yıllarını partinin her hücresinde çalışarak geçiren şehrimizin sevilen esnaflarından Eczacı Hakan Aksu'nun listelerde yer almak için genel merkez tarafından istifasının istenmesi sonrası kesinlikle İsmet Yılmaz'dan sonraki ikinci isim olması bekleniyor.

Yine 5 vekil çıkaracak ilimizde AK Partinin güçlü ve donanımlı isimlerle listeyi tamamlaması beklenirken şehrin ve kamuoyunun beklentisinin olmadığı yıllarca her seçim ve her platformda fotoğraf karesine giren insanlara listede yer verilmemesi de en büyük beklenti.

Şehir için güzel bir ekip kurulacaksa bu ekibi kuracak kişinin İsmet Yılmaz olduğu bilinmekte. 14 Mayıs seçimleri hem partilerin hem de vatandaşın maden arayacağı bir seçim olmayacak.

Sözü vatandaş söyleyecek.



Anahtar Kelimeler: İSTİFASI İSTENDİ LİSTEDE NUMARA
Ali Cengiz
8.03.2023 11:07:04
Komikmiş... Hükümetin Sivas'ta yaptığı baştan beri trajik ve vatandaş açısından utanç verici... Şu ana kadar ağırlığı olan bir isim listelerde yer almadı..Aynı isimler hem teşkilatta hem de mecliste birbirleri ile paslaşarak, kendi evcilik (siyasetçicili/vekilcilik) oyunu oynuyorlar... Millet ile millete devlete hizmet ile ilgileri yok maalesef.. En basitinden yakın zamanda koca şehrin GÜNLERCE SUSUZ bırakılması buna en basit örnektir. Belediye en temel vazifesini bile yapmayacak duruma gelmiş, herhangi bir çalışma yapılmamış. Neyin ne olduğu kimsenin umrunda değil. Yazıktır bu millete. Adamlar resmen il teşkilatı belediye teşkilatın ve ankara olacak şekilde kendi içlerinde kısır döngüye girmişler. Millet ve şehir kimsenin umrunda değil.. Örnek: Su sıkıntısı Örnek: açılışı daha 2018 yılında yapılacak hızlı tren projesi. İsmet Yılmaz o kadar icracı bir isim ki 2018 yılında faaliyete geçecek proje şehrin siyasetçileri ve bürokratlarının vd.nin iş bilmezliği yüzünden tam içler acısı bir durumda... Asıl size kim neyi haketti tablosu