Hastane Yerlerine RANTÇILAR Pusuda

Hastane Yerlerine RANTÇILAR Pusuda

Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılacak denilerek kandırılan Sivaslı, normal bir Devlet Hastanesi ile karşılaştı. Hastanelerin birleştirilmesi sonrasında, iki hastane yeri için bazı görüşmelerin yapıldığı iddiaları gündemde. Sivaslılar, TOKİ´ye devredilme

 

Her alanda eli boşa çıkan Sivas, sağlık alanında da şok yaşıyor. Eğitim ve araştırma hastanesi diye yetkililerin açıklama yaptığı lakin son demde normal devlet hastanesi işine dönülmesi kamuoyunda rahatsızlık oluşturdu. İki hastanenin birleştirilerek kapasitesinin düşürülmesi ise ayrı bir eleştiri konusu.

İki hastanenin birleştirilmesi durumunda kadro daralmasına da gidileceği haber merkezimize ulaşırken, yaklaşık 600 veya 800 civarında nitelikli sağlık çalışanının bu şehirden gitmek zorunda olacağı dile getiriliyor.

Sağlık alanında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastane hizmetlerinden bıkan Sivaslılar´ın ?Bölge Hastanesi? yapılıyor diye ümitlendikleri lakin bunun da hüsranla neticelenmesi kamuoyunda sert bir şekilde eleştiriliyor.

Sivas´ta dilden dile dolaşan bir başka iddia ise dudak uçuklatan mahiyette. Birleştirilen hastanelerin TOKİ´ye devri sonrasında bazı isimlere verileceği ve büyük rantın ortaya çıkacağı vurgulanmakta.

Sivaslılar sessiz sedasız bu hastane keşmekeşini izlerken, sağlıklı yaşamı da ara ara ihmal etmedikleri gözlemleniyor. Süt tüketimi noktasında, hazır sütler yerine, doğal üretim ?inek sütünü? tercih eden şehrimiz insanının, kırsal kesimin milli içeceği olan inek sütünü içmeyi ihmal etmeyerek, sağlıklı beslenmeyi arzuladıkları tahmin ediliyor.

İnek sütünden yağ, peynir ve yoğurt yapılırken, sabahları içilen bir bardak sütü de doktorlar tavsiye ediyorlar.