Tarih: 27.11.2013 18:02

HALKIN İSTEDİĞİ OLDU ADAY SAMİ AYDIN!

Facebook Twitter Linked-in

İlimiz AK Parti Teşkilatındaki heyecan nihayet son buldu. Ak Parti Genel Merkezi yarın ilimizin Ak Parti Belediye Başkan adayını resmi olarak açıklayacak. Bu zamana kadar yapılan bütün değerlendirmelerde tek bir isim ön plana çıktı. O da eski Belediye Başkanı Mimar Sami Aydın… Geçtiğimiz dönem yaptığı çalışmalarla halkın teveccühünü kazanan Mimar Sami Aydın, aday adaylığı sürecinde de aynı ilgi ve alakayla karşılandı. Yerel seçimler öncesinde Sivas kamuoyunda hep ilk akla gelen isim olan Mimar Sami Aydın isminin Genel Merkez tarafından tercih edilen isim oldu. Ak Parti Genel Merkezi’nin bu gece saat 23.00’da Aydın’ı arayarak adaylığını açıklamak üzere Ankara’ya davet edecekleri öğrenildi. Yine dün akşam saatlerinde Ak Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un Aydın’ı arayarak tebrik ettiği bilgisine ulaşıldı.

İlimizde yerel seçim öncesi heyecan dorukta… Önceki günden itibaren AK Parti ülke genelinde illerin Belediye Başkan Adaylarını açıklamaya başladılar. Geçtiğimiz aydan itibaren ilimizden de 8 isim bu yarışta yer aldı. İlimizde kimin aday gösterileceği nihayet netlik kazandı. Ak Parti Genel Merkezi Sivas Kamuoyundaki bu merakı yarın resmi olarak açıklayacak.

Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda geçtiğimiz yıllardan itibaren çalışmalarını devam ettiren Ak Parti Genel Merkezi ilimizdeki mevcut aday adaylarını birçok kriterde teste tabii tuttu.

Yapılan temayül yoklamaları, kamuoyu araştırmaları, anketler, il Milletvekillerinin görüşleri, bizzat Başbakan tarafından görevlendirilen özel heyetler bunlardan bazıları…

İlimizde 8 aday adayının bulunmasına rağmen bu kriterler göz önünde bulundurulduğunda sadece birkaç isim ön plana çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde kararını veren Ak Parti Genel Merkezi tercihini Sami Aydın’dan yana kullandı.

Bu zamana kadar yapılan bütün değerlendirmelerde tek bir isim ön plana çıkmıştı. Geçtiğimiz dönem Sivas Belediye Başkanlığı görevini yapan ve görev yaptığı süre boyunca ilimize vizyon katacak birçok projeye imza atan Mimar Sami Aydın’ın adaylığı dün akşam saatlerinde netlik kazandı. Resmi açıklama yarın yapılacak.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce çeşitli platformlarda yaptığı açıklamalarda birçok kez aday belirleme sürecinde özellikle kamuoyu araştırmaları ve anketlerinin etkili olacağını vurgulamıştı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl ilimizde Ak Parti Genel Merkez tarafından yapılan 3 ayrı ankette de Mimar Sami Aydın, yüzde 70’lerin üzerinde oy alarak ilk sırada yer almıştı. Halkın özlemle beklediği Aydın, aday adaylığı sürecinde yaptığı her ziyaret ve toplantıda adeta Belediye Başkanıymış gibi karşılanmıştı.

İlimizde Ak Parti’den Sami Aydın’ın aday gösterilmesinin netleşirken, yaklaşık 4 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde diğer rakipleri karşısında seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —