Gözümüz Aydın, SİVAS Yok…

Gözümüz Aydın, SİVAS Yok…

Emin olun eğer Erzincan’a Sivas üzerinden gidilmese ne yollarımız yapılırdı ne de hızlı tren Sivas’a uğrardı.

Proje ile “Ankara’dan başlayan, sırasıyla Kayseri, Elazığ, Malatya ve Diyarbakır’ı içine alan turda, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun zengin tarihi, doğal güzellikleri, kültürel mirası, endüstriyel ve jeolojik mirasının yanı sıra bölgede bulunan zengin gastronomisiyle kültürel iletişimi güçlendirmesi hedeflendi.”

Bir ayağı Elazığ’da, bir ayağı Malatya’da bulunan ve Türkiye’de demir yolu uzunluğu bakımından 1'inci sırada yer alan Fırat Demiryolu Köprüsü ile Elazığ’ın sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü gibi birçok nokta ise, trenin içerisinde bulunan yolcuların ilgi odağı haline geldi.

Ankara Garı’ndan yola çıkan Turistik Diyarbakır Ekspresi’nde destinasyonda Kayseri var, Malatya var, Elazığ var ama Sivas yok!

SİVAS YOK!

16 şehirde, toplamda 8 ay sürecek, sanatı, kültürü, tarihi, tek bir noktada birleştirmeyi başaran; Türkiye'nin En Büyük Festivali! Türkiye Kültür Yolu Festivali.

2024'te 40 Bin Sanatçı, 600 Mekân, 6 Bin Etkinlik

Adana, Şanlıurfa, Bursa, Samsun, Trabzon, Van, Nevşehir, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, İstanbul, Diyarbakır, İzmir ve Antalya türlü etkinliklerle festivalin gerçekleşeceği şehirler.

SİVAS YOK!

İş mangalda kül bırakmaya gelince herkes Sivas sevdalısı, ama icraat yok, bu memlekette Milletvekili yok, Siyasiler yok, Vali yok, STK’lar yok, çeşitli kurumlarda çalışan Sivas’lı bürokrat yok, hali ile Kültür, Sanat şehri Sivas’ta bu tür organizasyonlarda yok…

Memleket, günü kurtarma ve koltuğunu koruma sevdalıları ile dolu olunca hali ile Sivas yok.

Son 30 yıldır gözlemlediğim kadarı ile “Sivas’ta kent soylular kalmadı, şehir bir avuç köylünün elinde yönetiliyor, onlarında köylerinden başka dertleri yok, Sivas’ı kim ne etsin. Sivas; Büyükşehirlere göç arasında bir geçiş durağı oldu, bu nedenle şehir ve şehirli olma bilinci toplumun hafızasında yer etmiyor.” Bu tespitime kızacak veya katılacaksınız o ayrı ancak şunu belirtmek isterim ki; her seçim önü sıra bol keseden dağıtılan vaatlerin hangisi gerçekleşti. Kocaman bir HİÇ!

Kültür dersin, Müze kapatırsın… Turizm dersin daha Kalkım Balıklı Çermiğe bir çivi çakılmadı… Bilim dersin, Hamidiye Millet Bahçesinde Gökevi atıl bekler… İşsizlik dersin, hakeza senden olmayanları kapıya yanaştırmazsın… İsterseniz altalta onlarca madde daha sıralarım ama biliyorum ki değişen hiçbir şey olmayacak…

Yok işte, yok… SİVAS YOK!



Anahtar Kelimeler: Gözümüz Aydın SİVAS