FİLYOS LİMANININ TEMELLERİ ATILIYOR SIRADA KIZILIRMAK

FİLYOS LİMANININ TEMELLERİ ATILIYOR SIRADA KIZILIRMAK

Sultan 2. Abdülhamid`in bir rüyası daha gerçek oluyor. 100 yıldır hayata geçmesi beklenen Karadeniz`in en büyük projelerinden `Filyos Limanı`nın temelleri atılıyor. Osmanlı Sultanları?nın diğer hayali Kızılırmak için söz veren Bakan Veysel Eroğlu?nun ise

Sultan 2. Abdülhamid`in bir rüyası daha gerçek oluyor. 100 yıldır hayata geçmesi beklenen Karadeniz`in en büyük projelerinden `Filyos Limanı`nın temelleri atılıyor. Osmanlı Sultanları’nın diğer hayali Kızılırmak için söz veren Bakan Veysel Eroğlu’nun ise İlkbaharda düğmeye basacağı alınan bilgiler arasında.

Osmanlı’nın yitik projeleri bir bir gündeme gelmeye devam ediyor. Marmaray ve Kanal İstanbul’dan sonra 2. Abdülhamid Han’ın çok önemli bir projesi olan Filyos Limanının da temelleri atılacak.

Sultanların bu önemli projeleri hayat bulurken, gözler Kızılırmak’a çevrildi. Belediye Başkan Adayı Sami Aydın’ın, Bakan Veysel Eroğlu’nun Sivas’a bir başarı hediyesi sunacağı ve bunun da Kızılırmak Projesine devlet desteği olduğunu açıklaması ise şehirde heyecan oluşturdu.

Bakan Eroğlu’nun bürokratlarına Kızılırmak ile ilgili çalışmalara başlanması yönündeki talimatı ise heyecanla ilkbaharı bekliyor.

Devlet desteği olmadan Kızılırmak Projesinin altından kalkılmayacağını belirten Mimar Sami Aydın, Bakan Veysel Eroğlu’nun bu desteğinin çok önemli olduğu ve göreve gelir gelmez buna hayatiyet kazandıracağını ifade etti.

Kızılırmak Projesi ile şehirde yeni istihdam alanları da oluşacağına vurgu yapan Aydın, Sivas’ın bu önemli adımı mutlaka atacağını dile getirdi.

Öteden beri ülke gündeminde olan Filyos Limanı, Karadeniz`in en önemli aktarma limanlarından biri olarak öngörülüyor. Bir liman olmanın ötesinde, enerjiden ağır sanayiye, imalat sanayine, lojistik alanlarına varıncaya kadar her şeyi içine alan endüstri ve liman projesi olacağı vurgulanıyor.

Filyos Limanının, Çaycuma`nın denizle buluştuğu deltada kurulacağı ve yaklaşık 30 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtiliyor.



58
22.01.2014 18:10:39
2014 yılındayız söz vermişmişler.yapıldıktan sonra konuşalım çünkü bunların sözleri seçim önü akıllarına düşüyor çağ atlamak uçmak kaçmak falan filan birazda geç oluyor nedense yatırım başka yerde deneniyor gitmesi veya peşkeş çekilmesi düşünülen yer diyincede sivas ilk akla gelen oluyor bunların sözlerini 10 yıl beklemniz gerekli sayın sivaslılar.örnekleri var stadla hastane hayırlı olsun belki ben yanılırım da hiç şans vermiyorum .