Tarih: 30.10.2013 09:20

DEVLET KİTAP VERİYOR KAYNAK KİTAPLAR KULLANILIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ücretsiz ders kitapları dağıtmasına rağmen, okullar gerek kitapçılarla, gerekse dershanelerle işbirliği yaparak kaynak kitaplara yönelmeye devam ediyorlar. Okullarda kitapçıların kol gezdiği gözlemlenirken, kaynak kitapların asıl kitaplar gibi kullanılıyor olması ise tepki çekiyor.

Sivas’ta eğitim adına yaşanan garabetler bitmeden devam ediyor. Birçok bilinçsizlik nedeniyle ilkokul ikinci sınıftan itibaren özel kurslara ve etüt merkezlerine yönlendirilen öğrenciler, gelecekte psikolojik rahatsızlık içine mi atılıyor yorumlarını beraberinde getiriyor. Devletin ücretsiz kitap vermesine rağmen, kaynak kitap almak için yarışan okullar, daha da olmazsa etüt merkezlerine ve özel derslere öğrencileri yönlendiriyorlar.

Sivas’ta ki hemen hemen okulların birçoğunda ilkokul birinci sınıftan itibaren Resim, Müzik gibi sanat derslerinin işlenmediği ve onların yerine Matematik türü derslerin işlendiğine dikkat çeken eğitimciler, sıkı bir matematik verilen öğrencilerin psikolojik arızlara hazırlandığı görüşünü dile getiriyorlar.

Devlet kitap verdiği halde, test merkezlerinden kitapçıklar alıp bu sene LYS’ye girecekmiş gibi çocukları sınavlara hazırlayan birçok eğitimciye ise Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünün müdahale etmediği vurgulanıyor.

Hatta bazı okulların onlarca kaynak kitap aldırdığı gözlemlenirken, devletin verdiği kitaplar ile eğitim öğretimin neden yapılmadığı merak ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —