CUMHURİYETTE FEVERAN

CUMHURİYETTE FEVERAN

Cumhuriyette her gün bir bomba... Referans veya referans zincirleriyle gerçekleştirilen görevlendirmelerde rektör danışmanlığına kadar yükselmek mümkün. Nasıl mı? Dayın varmı dayın!

Cumhuriyetin 13-B görevlendirmelerinde ki içler acısı durumunu ele alacağımız 18 madde den önce konunun özünü ele alan referans veya referans zincirlerine önemli bir örnek vermek gerekirse; Kendini Büyük Birlik Partisine adamış olarak ; zamanında İmranlı meslek yüksekokuluna afattan bu yönetimle gelen Kemal Demetçiçekten bahsedilmesi önem arz etmekte.

Şubat depreminde afatçı olarak görevlendirilip gittiği yerde birkaç video ile kendisini süsleyen ve görevlendirme ile 6 ay gibi kısa sürede Cumhuriyet Üniversitesi arama kurtarma müdürlüğü kurdurması sonrasında sürekli İmranlıya gidip gelmesi işleri takip edememesi akabinde de  Sayın Destici'nin rektörü aramasıyla rektör danışmanlığına soyunması ve bu danışmanlık sürecinde Cumhuriyet Üniversitesine nasıl katkılarda bulunduğu sorusu cevap beklemekte.

Tabi ki Sivas İdari Amiri, Sivas İktidar Vekilleri bunun yanında muhalefet vekilinin öncelikle Ahmet Kuzu'nun eşinin nasıl Cumhuriyet üniversitesine memur yapıldığını önce açıklamaları gerekmekte.

Burası Türkiye Cumhuriyetinden ayrı bir Cumhuriyet'mi dir ki bu yapılan uygulamalara ses çıkartılmamaktadır. Yoksa kimin eli kimin cebinde midir… CHP dahil olmak üzere…

Şimdi gelelim  13-B akademisyen görevlendirmelerine…

REKTÖRÜN TAKDİR YETKİSİ ADIYLA ENİS'TEN SON KIYAKCILARA SELAM OLSUN…
1-Rektörlük atamasına çok kısa bir süre kala (2 Hafta) yapılan 13-b akademisyen görevlendirmelerindeki amaç nedir?
2-Daha öncesinde akademik yıla başlamadan kısa bir süre önce yapılan görevlendirmeler neden Temmuz ayının başlarında yapılmıştır?
3-İlçelerde onca öğretim elemanı varken görevlendirmesi yapılan hangi kriterlere göre değerlendirip seçilmiştir.
4-13-b görevlendirmelerinde bölümlerin Öğretim Elemanı ihtiyacı kriterleri dikkate alınmış mıdır?
5-Bu görevlendirmelerde Genel Sekreter Vekili Enis Baha BİÇER tek yetkili elaman mıdır?Eğer şayet oysa gücünü ve kuvvetini nereden almaktadır.
6-13-b görevlendirmelerinde Rektörlük ile ilgili programların bölüm başkanlarına talep yazısı yazmaları konusunda baskı yapıl mıdır?Bu görevlendirmelerin içerisinde bölüm başkanı isteği olmadan kaç adet görevlendirme yapılmıştır?
7-13-b görevlendirmelerine bakıldığında en çok görevlendirmenin yapıldığı yerler Gürün Meslek Yüksekokulu, İmranlı Meslek Yüksekokulu idari olarak Hafik Kamer Örnek Meslek Yüsekokulu ve Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu mudur?Şayet saydığımız birçok Meslek Yüksekokulndan en dikkat çekici Gürün Meslek Yüksekokulunda ise 10’a yakın görevlendirmeler hangi kriterlere göre yapılmıştır.
8-Gelenekten Geleceğe sloganı bu bağlamda geçici görevlendirme gibi gözüken daha sonrasında kalıcı halemi gelecektir?
9-  Bir yıl yapıldığı söylenen bu görevlendirmelerde hangi kişi veya gruplar referans veya referans zincirleri ön ayak olmuşlardır?
10-Rektörlük atamasına kısa bir süre kala yapılan bu görevlendirmeler akademik ve idari iş etiğine ne kadar uygundur?
11-Yıllardır ilçelerde görev yapan ancak arkasında referansları olmayan Öğretim elemanları bu durumda maduriyete düşmüyorlar mı?
12- Genel Sekreter Vekili Enis Baha BİÇER bu görevlendirmeleri yaptırırken bu kişilerle ve referanslarla nasıl bir yöntem veya yöntemler kurmuştur?
13- Ayrımcı veya referanslı bir zihniyetle yapılan bu hukuksuz görevlendirmeler yeni Rektör atandığında düzeltilecek midir?
14- Bu atamaları yapma cesareti 8 yıldır üniversiteyi yöneten Alim YILDIZ ve ekibinin”Zaten Yeni Rektörde Bizim İstediğimiz Kişi Olacak” hedefi veya hedefleri doğrultusunda mı dizayn edilmiştir.
15-Kamu vicdanını rahatsız eden bu görevlendirmeler”Sağlık,Aile Bağı vb.” durumlardan dolayı halen ilçelerde görev yapan Öğretim elemanlarına yapılan bu görevlendirmeler vicdanlarınız rahat mıdır?
16- Yönetiminiz sürecince işinize geldiği şekilde kimine bir yıl kimine 6 ay kimine süresiz yaptığınız bu işlemler elbetteki yeni gelecek yönetim ve ekibi tarafından inşallah denetlenecektir?13-b görevlendirmelerine baktığımız zaman üniversite aleyhine açılmış kaç dosya vardır? Kaybettiğiniz kaç dosya mevcuttur?
17- Bu görevlendirmeler neticesinde imzayı atan yetkililerle ilgili YÖK’ten soruşturma geçirmiş midir?
18- Bu hukuksuz görevlendirmelerin kimlere yapıldığını ve hangi referans grupları ile iletişim sağlanarak yapıldığını isim isim açıklamıyoruz. Ancak jet hızıyla yapılan bu görevlendirmelerle ilgili yanlışlıklar giderilmezse haberlerimizde Fakülte fakülte, Meslek Yüksekokulları düzeyindeki bu görevlendirmeleri tek tek takip ederek madur edilmiş herkesin yanında olacağız…



Anahtar Kelimeler: CUMHURİYETTE FEVERAN
Akın TÜRK
25.07.2024 09:50:00
Bu kadro neden verdiği tüm fotoğraflarda suçlu gibi duruyor.

Kıyak balosu
26.07.2024 10:54:17
Gürün den gelenler kimler kimlerin yakını araştırılsın. Bu Enes Baha Biçer in yaptığı bu işlerin yeni rektör döneminde üstü örtülürse artık pes deriz

sert yorumcu
29.07.2024 23:57:42
ünal ın torpili bu işler enis o ne derse onu yapar aklı yetmez onun ünal oğlunu torpille işe soktu enis bunun oğlunu görünce el pençe durur saygıda kusur etmez babasına göstermediği saygıyı ünal a GÖSTERİR

MRT TAŞ
30.07.2024 00:01:57
BUNLAR GELMEDEN ÖNCE HERKES İŞİNE BAKARDI ŞİMDİ ÖYLEMİ İŞİNE GELMEYENLERİ SAĞA SOLA SÜRÜP KENDİ ADAMLARINI BAŞIMIZA BELA EDİYORLAR YAPI İŞLERİNİN BAŞKANI OLACAK ZAT NELER ÇEİRİYOR BİLEN YOK KİMSE GELİP HALİMİZİ SORMUYOR BU KADAR OLMAZ 30 SENELİK PERSONELİM BUNLAR KADARINI GÖRMEDİK YUH ARTIK

muhammed erdil
3.08.2024 12:51:33
(Artık sabır kalmadı).Sokak kopeklerinden bıktık artık.her yere mikrop,kuduz bulaştırıyorlar.hastalıklar arttı.Trafik kazalarına ve ölümlere sebep olyorlar.Sokak köpekleri yüzünden sokaklarda dolaşamaz olduk.kaç tane çocuk bu saldırılar yüzünden kekekeme oldu,travma oldu biliyor musunuz..Hastanelerin pskiyatri bölümleri bu vakalarile dolu.bu çocuklar gelecek hayatlarında kekeme olduğu için travmalar yaşayacak.alay konusu olacak.Gelişmiş ülkelerde sokakta başı boş köpek asla olmaz.yeter artık.MASAK RAPORUNA göre köpek maması firmalarının büyük para kazandığı ülkemizde mama lobilerinden para alan sözde sivil toplum,sanatçı,tv ve derneklerin yüzünden saçma bir "masum köpek" lobisi oluştu..mama parası diye topladıkları paraları kendi zimmetine geçiren bir sürü dernek tespit edildi..eylem yapanlarda bu marjinaller...Doğası gereği ne zaman nasıl davranacağı belli olmayan bu VAHŞİ hayvanlar derhal toplanmalı ve sokaklar bu hayvanlardan temizlenmeli..Sokaklar insanlarındır,çocuklarındır.