ÇIRPINIYORLAR

ÇIRPINIYORLAR

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın geçtiğimiz hafta katıldığı bir tv programında mevcut Belediye yönetimini sert dille eleştirdi. Kendi dönemlerinde yapılan veya başlatılan projelerin sahiplenilmeye çalışıldığını kaydeden Aydın, iş gücü

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın geçtiğimiz hafta katıldığı bir tv programında mevcut Belediye yönetimini sert dille eleştirdi. Kendi dönemlerinde yapılan veya başlatılan projelerin sahiplenilmeye çalışıldığını kaydeden Aydın, iş gücü yüzde 10’lara düşen ve batma konumuna gelen Özbelsan konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. İş gücünün düşmesine rağmen istihdamın 2 bin kişiye kadar arttığını belirten Aydın, Danışman veya başka sıfatlarda Özbelsan’a hiç uğramayan ve hatta Sivas’a dahi hiç gelmeyen insanların buradan maaş aldıklarını belirterek, kendisinin göreve gelmesiyle birlikte bu duruma son vereceklerini bu duruma vicdanlarının razı olmayacağını belirtti. Özbelsan’da hiç kimsenin işten çıkarılmayacağını vurgulayarak, Özbelsan’la yeni bir Sivas inşa edeceklerini belirtti.

Ak Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın, geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında gündeme damga vuracak açıklamalarda bulundu. BBP yönetimindeki mevcut Belediye’yi birçok konuda sert dille eleştiren Mimar Aydın, bazı kesimler tarafından kendisine yönelik asılsız ithamlarda bulunulduğunu belirterek birçok konuya açıklık getirdi.

Belediyelerin ellerindeki mevcut kaynakları en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğine vurgu yapan AK Parti Adayı Aydın, kendi döneminde Türkiye’ye damga vuran projeleri hakkında bilgi verirken, yeni dönem projeleri hakkında da bilgi verdi.

Kendisi aleyhinde kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapılan çalışmaları sert dille eleştiren Aydın, mevcut Belediye yönetiminin son çırpınışlarını yaşadığını ifade etti.

Kendi dönemlerinde Ak-Su Projesini 7.2 Milyon’a mal ettiklerini belirten Mimar Sami Aydın, mevcut Belediye tarafından açılışı yapılan ve 2. Etap olarak adlandırılan alanın da peyzajı hariç diğer işlemlerini kendi dönemlerinde yaptıklarını kaydetti.

Mevcut Belediye Yönetiminin kendi döneminde yapılan çalışmaları sahiplenmeye çalıştığına vurgu yapan Aydın, Ak-Su’nun ikinci etabının dere ıslahı, çelik box ve köprü dahil olmak üzere bütün işlerinin kendi dönemlerinde gerçekleştiğini ve sadece peyzaj düzenlemesinin mevcut Belediye tarafından yapıldığını kaydetti.

Mevcut Belediye yönetiminin kaynaklarını harvurup harman savurduğunu ima eden Aydın, kendi dönemlerinde reklamlara harcanan para 1 ise bu dönemde harcanan paranın 100 olduğunu kaydetti.

Özbelsan’ın kendi dönemlerinin aksine batma noktasında olduğunu kaydeden Aydın, görevi devrettiğinde buradaki çalışan sayısının 1018 iken gelinen noktada 2000 olduğunu belirtti. Yine kendi dönemlerinde işlerin yüzde 60-70 gibi bir oranının Özbelsan eliyle yapıldığını kaydeden Aydın, mevcut Belediye’nin ise Özbelsan’ı şuan da yüzde 10 oranında kullandığını kaydetti.

Borçla devraldıkları Özbelsan’ı kara dönüştürerek devrettiklerini belirten AK Parti Belediye Başkan adayı Aydın, mevcut Belediye döneminde Özbelsan’ın iş gücünün düştüğünü ve maaş ödemeleri için iki kez sermaye artırımına gidildiğini söyledi.

Sermaye artışlarının yatırım amaçlı yapıldığını kaydeden Aydın, Özbelsan’da iki kez sermaye artışı yapılmasına karşılık hiçbir yatırımın olmadığını belirtti. Seçilmesi halinde Özbelsan’daki fazla personelin işten çıkarılması gibi sözlerin dedikodu olduğunu belirten Aydın, işini yapan hiç kimsenin işinden çıkarılmayacağını kendi yönetiminin Özbelsan’la yeni bir Sivas oluşturacaklarını kaydetti.

Danışman veya başka sıfatlarla Özbelsan’dan maaş alan birçok kişinin olduğunu belirterek, sert tepki gösteren Aydın, “Hiç Sivas’a gelmeyen, hiç Sivas’a uğramayan kişiler buradan maaş alıyorlar. Bunların ne Özbelsan’a ne de Sivas’a hiçbir katkısı yok. Bu gibi yerler siyasi amaçlar uğruna kullanılmamalı. Biz göreve gelmemiz halinde bu kişilerin sözde işlerine son verilecektir. Çünkü bizim bu yapılanları bizim vicdanımız kabul etmez” dedi.