BÜYÜK PROMOSYON

BÜYÜK PROMOSYON

Rektör Alim Yıldız ve yönetimi, Yapı Kredi Bankası ile yapmış oldukları ve adına ticari sır dedikleri sözleşmeyi şimdi paşa paşa verecekler.....Boncuk Boncuk terlemeye AZ KALDI

Değerli Okuyucularımız, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Haftanın Usulsüzlüğü köşesinde bu hafta yine sizlerleyiz.
Bu hafta sizlere sıcağı sıcağına duymuş olduğumuz bir haberden bahsedeceğiz. Daha önce  gazetemizde “Alim Yıldız ve Kadrosunun Ticari Sırları”  ve “Kayıp Milyonlar Nerede” başlıkları ile vermiş olduğumuz haberlerde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde personele ödenmeyen milyonlarca lira kayıp maaş promosyonundan bahsetmiştik. İşte tam olarak; bu konu hakkında bir gündem haberi duyduk, sizlerle de paylaşmak isteriz.
Hatırlayacağınız üzere, 16.04.2021 tarihinde Yapı Kredi Bankası ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi arasında Maaş Ödemeleri hakkında bir protokol imzalanmış ve bu protokol 15.06.2021 tarihinde 7.700 TL olarak açıklanarak, personele bu ödeme yapılmıştı. İlerleyen süreçte ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon sebebiyle, diğer üniversite ve kurumlarda olduğu gibi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Yapı Kredi Bankası arasında yapılan maaş promosyon iyileştirmesi kapsamında, personele 30 Eylül 2022 tarihinde tek seferde ödenmek üzere 22.300 TL’lik bir ödeme daha yapılmıştı. Bu tarihlerde Sivas Cumhuriyet Üniversitesine ait resmi sosyal medya ve Rektör Alim Yıldız’a ait sosyal medya hesabında banka müdürü ve sözleşmeler eşliğinde verilen fotoğrafın altında açıklama olarak ““Kıymetli Personelimiz, Yapı Kredi Bankası ile yapılan promosyon sözleşmemiz revize edilmiştir. Bu çerçevede personelimizin hesabına 30 Eylül tarihine kadar 22.300 TL yatırılacaktır. Geçen yıl alınan 7700 TL ile birlikte promosyon miktarının güncellenmiş hali 42.900 TL olmuştur” ifadelerine yer verilmişti. 
Bu durum üzerine üniversitede faaliyet gösteren Ünipersen adındaki bir sendika, 15.06.2021 tarihindeki 7.700 TL’nin, 30 Eylül 2022 tarihi itibariyle  20.600 TL’ye denk gelmediğini, iki tarih arasında en fazla artış gösteren dolar endeksinden dahi bakıldığında 7.700 TL’nin en fazla 17.526 TL’ye tekabül edeceğini ifade etmiş ve bu açıklamaları ile gündemde yer almıştı. 
Hesap uzmanları da bu durumu teyit etmiş, aynı tarihler arasında TÜFE’nin 1,97 kat ; Dolar’ın 2,28 kat, Altın’ın 2,14 kat arttığını, buna göre 15.06.2021 tarihindeki 7.700 TL’nin güncellenmiş halinin en iyimser ihtimalle 17.526 TL olarak kabul edilebileceğini  ve 30 Eylül 2022 tarihindeki 22.300 TL ile 17.526 TL olan bu tutarın toplamının yine 30 Eylül 2022 tarihinde en fazla 39.826 TL’ye erişebileceğini belirtmişlerdi.
Yani Alim Yıldız ve yönetimi, banka ile kişi başı 42.900 TL anlaştık ve personelimize ödedik demiş, gerçekte ise personeline (en iyimser kabulle) 39.826 TL ödemişti. Üniversite yönetiminin bu şaibeli tutumu üzerine de Ünipersen sendikası, banka ile üniversite arasında yapılan sözleşmeyi görmek istemişti. Üniversite yönetimi ise, sözleşmenin ticari sır taşıdığını ileri sürerek, ilgili sendikayla sözleşmeyi paylaşamayacaklarını bildirmişti. 
Devam eden süreçte ilgili sendika olayı mahkemeye taşımış; sözleşmenin paylaşılıp paylaşılamayacağı konusu ise Sivas İdare Mahkemesi kararı ile “paylaşılması gerekir” şeklinde neticelenmişti.
Olacak ya; köşeye sıkışan Rektör Alim Yıldız ve yönetimi, Sivas İdare Mahkemesinin kararını istinafa götürmüş ve karara itiraz etmiş. Ankara Bölge İdare Mahkemesince 28.03.2024 tarihinde verilen kararla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yönetiminin yapmış olduğu istinaf başvurusu reddedilmiş ve taraflara bildirilmiş.
Anlaşılacağı üzere, Rektör Alim Yıldız ve yönetimi, Yapı Kredi Bankası ile yapmış oldukları ve adına ticari sır dedikleri sözleşmeyi şimdi paşa paşa bu sendikaya vermek zorunda.

Peki ya şimdi ne olacak?
Bir ihtimal Alim Yıldız ve yönetimi, sözleşmeyi ilgili sendikaya verecek; sendikanın avukatları sözleşmeyi didik didik inceleyecek, yakaladıkları yerde üniversite yönetimini bu ticari sırlarından dolayı boncuk boncuk terletecek.
Bir başka ihtimal Alim Yıldız ve yönetimi, sendikaya sözleşmenin aslını değil, muaddel bir örneğini hazırlayarak verecek. Orijinal olmayan ve ticari sır taşıyan maddeleri değiştirilmiş bu belge, sendikanın avukatları tarafından fark edilirse işin içine evrakta sahtecilik suçu da girecek. Sendika avukatları bu defa da kolları buradan sıvayacak.
Öyle yada böyle, sözleşme bu sendikanın eline geçeceğe benziyor. 
Bizler de aklımızdaki soruların cevaplarını bulabilmek için süreci merakla takip edeceğiz. 
Milyonlarca lira kayıp promosyon, nerede bulunacak?
İlgililer zimmet suçu mu işlemiştir? 
Alim Yıldız ve yönetimi, bankanın lehine- personelin aleyhine mi sözleşme imzalamıştır?
Ortada, Alim Yıldız yönetiminin liyakatsizliği sonucu yapılan bir hesap hatası mı vardır?
Alim Yıldız ve yönetimi, kendi şovlarının mağduru mu olmuştur?
Değerli Okuyucularımız, bu konu açığa kavuştuktan sonra “Kayıp Milyonlar – Büyük Promosyon” başlıklı bir haberle tekrar buluşabiliriz. Görüleceği üzere, Eylül 2022 tarihi itibariyle kişi başı 3000 TL’lik kayıp, Mart 2024 tarihi itibariyle 6000 TL’ye tekabül etmektedir. Promosyon alan tüm üniversite personelini hesap ettiğimizde de 32.000.000 TL gibi bir tutardan bahsediyor olacağız. 
Acaba diyoruz, bu kayıp milyonlar zimmete geçti ise; zimmete geçirenlerden tekrar geri alınabilir mi?
Eğer alınabilir ise, bu Büyük Promosyon kime çıkacaktır?
Değerli Okuyucularımız, önümüzdeki hafta tekrar görüşmek dileğiyle. Esen kalınız.


 



Anahtar Kelimeler: BÜYÜK PROMOSYON
Büyük piyango
29.04.2024 09:31:58
Büyük promosyon gerçekten merak ediyorum bu kaşarlı promosyon davası kime çıkacak. Helal olsun sendika yönetimine. Kimseye eywallah demeden sessiz koyun misali 6 bin personel varken bir sendika bu işin peşine düşmesi büyük cesaret ister tebrikler ünipersen. Yaşasın eğitim birsen yasasın Türk iş yasasın hakiş

Ömer SÖNMEZ
1.05.2024 11:33:21
Üniversitede ben bir tane delikanlı tanıdım HAK mücadelesi veren MURAT kardeşim bravo