Tarih: 09.07.2017 16:50

Bu İddia Doğru Olmamalı!

Facebook Twitter Linked-in

 

 SPMH (Haber Murat KALENDER)

Üniversiteye bağlı Bilim Aktif LTD.ŞTİ şirketinin -ki bu şirket Üniversitenin İlçeler dahil tüm CAFE ve Kantinlerinin mal alımını ve işletmesini yapan binlerce lira(eski hesap trilyonlarca)  CİROSU olan 150´ye yakın çalışanı ile hizmet veren üniversitenin bel kemiği bir şirket olarak herkesçe biliniyor.

 Haber merkezimize ulaşan bir bilgi adeta şok etkisi oluşturdu. Belki TÜRKİYE´de belki Dünyanın herhangi bir üniversitesinde olmayacak bir uygulama Sivas Cumhuriyet üniversitesinde Rektör YILDIZ tarafından gerçekleştirildiği bilgilerine ulaşıldı.

 23/06/2017 tarihinde 1979 YILDIZELİ Yakacık Köyü Çavuşlu Mahallesi doğumlu M.Sakar isimli bir şahsa Rektör Alim YILDIZ´ın Vakıf Çalışanı H.ÇATMAZ´ın Rektör adına  Prof.Metin BOZKUŞ, Prof. Zahit BAKICI,Prof. Sarper YILMAZ, Erol SEZER ait hisseleri M.SAKAR´a  devrini istediği bilgilerine ulaşıldı?.

 Devredilen hissenin toplamda Yüzde 25 civarında olması ve bu yüzde 25 hissenin karşılığının da kağıt üzerinde sadece 2500 lira olması ve para alınıp verilmeden binlerce ciroluk bir şirketin yüzde 25 mal sahibinin Alim YILDIZ ile hangi ilişkiler, dostluklar ve akrabalıkların mahiyeti olduğu merak ediliyor.

 Cumhuriyet Üniversitesindeki bu hisse devrindeki en büyük tuhaflığın bir üniversite rektörünün birlikte çalıştığı akademisyenlere güvenmeyerek, kendisinin hangi bağlantılarının olduğunu üniversite ve şehir kamuoyunca bilinmeyen M.SAKAR adlı şahsa devretmesi şaşkınlık oluşturdu...

 Üniversitenin uluslararası bir mahiyette ekonomik ve bilimsel farkındalıkları ortaya çıkarması iktiza ederken, yerel dinamik ve eski ilişkileri esas alan kayırmacı bir anlayışın ortaya konulması tepki çekmeye devam ediyor.

 Rektör Alim YILDIZ´ın en kısa zamanda bu hisse devri mahiyetini kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

 Ayrıca Üniversite dışından monte edilen M.SAKAR´ın üniversitedeki mahiyetinin ne olduğunu şehir kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

 Ayrıca OHAL bahane edilerek, bir takım uygulamaların şeffaf olmayan bir tarzda ele alınması ise tepki çekiyor. OHAL bahane edilerek akademisyenlerin herhangi bir konuda eleştirel mantıklarına yer verilmemesi ise üniversitenin bilimsel kimliği ile çeliştiği vurgulanıyor..

 Yine bu hisse devri ile ilgili yetkililerin devreye girerek, olayı soruşturup gerekli incelemeleri yaparak, bu ve benzeri bilinmeyen iş ve işlemlerin kanun ve kamuoyu nezlinde aydınlığa kavuşması bekleniyor.

 Bakan YILMAZ´ın da en kısa zamanda konuya şehrin siyasi büyüğü olarak müdahil olması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —