ZORBA BELEDİYECİLERE HAPİS CEZASI!

ZORBA BELEDİYECİLERE HAPİS CEZASI!

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında ?Zorba Belediyeciliğe Soruşturma? başlığıyla Sivas kamuoyuna duyurduğumuz haberimizin ardından önceki gün söz konusu mahkeme tamamlandı. Yargı, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Belediye Gelir Müdürü Nedim Turgut ve

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında “Zorba Belediyeciliğe Soruşturma” başlığıyla Sivas kamuoyuna duyurduğumuz haberimizin ardından önceki gün söz konusu mahkeme tamamlandı. Yargı, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Belediye Gelir Müdürü Nedim Turgut ve Belediye Gelir Memuru Gökhan Ungan hakkında hapis cezası verdi. Aradan geçen 1 yıldan sonra mahkeme kararıyla haklı oldukları açığa çıkan firma yetkilileri şimdi de yine aynı isimlere 325 Bin TL Tazminat Davası açmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Eylül Ayında Sivas Valisi Zübeyir Kemelek tarafından izin verilen soruşturma kapsamında Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Gelir Müdürü Nedim Turgut, Belediye Gelir memuru Gökhan Ungan, ve Zabıta Memuru Uğur Eraslan hakkında görevi kötüye kullanma suçundan dava açılmıştı.

Önceki gün 3. Celsesi tamamlanan mahkemede yargı kararını verdi. Soruşturma kapsamında Zabıta Memuru Uğur Eraslan’ın beraatına karar verilirken, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Gelir Müdürü Nedim Turgut ve Belediye Gelir Memuru Gökhan Ungan’a hapis cezası verilmesine karar verdi.

Sanıkların “Görevi Kötüye Kullanma” suçu sübut bulunduğundan, eylemlerine uyan 5237 sayılı TCK’nun 257/1 maddesi uyarınca suçun işleniş biçimine göre takdiren 6 ay hapis cezası verilmesine karar veren mahkeme, sanıkların sabıkasız geçmişi ve yargılama süresince tutum ve davranışları göz önüne alınarak 1/6 oranında indirim yapılarak 5 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Sanıklar hakkında kanuni ve takdiri başkaca artırım veya indirim yapılmasına yer olmadığını kaydeden mahkeme ayrıca, TCK 50. Maddesi uyarınca seçenek yaptırımlara yer olmadığı kanaatine vardı.

Önceki gün sonuçlanan davada Sanıkların CMK’nın 231/8. Maddesi gereğince 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi. Bu kararla birlikte 5 ay süreyle hapis cezası alan 3 isim 5 yıl içerisinde başka bir davadan daha ceza alırlarsa, iki cezayı da birlikte çekecekler.

 Geçtiğimiz yıl ilimizde açılan bir reklam firması Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı ve diğer Belediye yetkililerinin kendilerinin işini yapmasına engel olduğu gerekçesiyle şikâyette bulunmuşlardı.

Açılan firmanın iş yapmaması için elinden geleni yapan Belediye görevlileri, söz konusu firmanın reklam araç ve gereçlerine el koymuş, Belediye veznelerine yatırdıkları ödemeleri kabul etmemiş ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı da firma yetkililerine tehditvari sözlerde bulunarak iş yaptırmamak istemişlerdi.

Geçen sene yapılan şikâyetin ardından soruşturma açılarak mahkeme süreci başlamıştı. 3 celse süren ve 1 yılda karara bağlanan mahkemede Belediye Başkan Yardımcısı ve diğer 2 kişi hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan hapis cezası verilmesine karar verildi. Aradan geçen 1 yılsonunda haklı bulunan firma yetkilileri şimdi de yine aynı kişiler hakkında tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Bu zamana kadar yaptığımız birçok haberde tarafımızı yalan haber ve iftiracılıkla suçlayan şahsiyetlerin, yüce adaletin verdiği karar karşısında ne cevap verecekleri ise merak ediliyor.

Gündeme getirdiğimiz birçok haberde ilgi ve alakasız düzeltme metinleri göndererek, kendini temize çıkarmaya çalışan Sivas Belediyesi yetkililerinin bu haberimizin ardından da aynı yola başvurup başvurmayacaklarını merakla bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: