Tarih: 20.01.2014 09:32

BBP BOŞALIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Büyük Birlik Partisi’nde yaprak dökümü yaşanıyor. Efsane Başkan Yazıcıoğlu’nun yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Nevzat Yanmaz’ın da partisi ile yollarını ayırarak Sami Aydın’a destek vermesi, Sivas’ta BBP’nin seçimi kazanma iddiasını zayıflattı yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Sivas yerel seçimlere hazırlanırken, Büyük Birlik Partisi’nde ayrılıklar şoku yaşanıyor.. Partinin ağır toplarından ve Muhsin Başkan’ın yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Nevzat Yanmaz’ın partisi ile yollarını ayırarak Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın’a destek vereceğini deklare etmesi adeta taşları yerinden oynattı.

Sivas’ın hizmet alabilmesi için iktidar tarafından desteklenen bir adayın kazanması gerektiğine dikkat çeken Nevzat Yanmaz, bunun da Sami Aydın’ın kazanmasında yattığını ifade etti.

Kızılırmak Projesini Ürgüp’ün yapamayacağını dile getiren Yanmaz, İller Bankası Kredisi ile bunun yapılamayacağı ancak ve ancak Devlet desteği ile bunun gerçekleşebileceğini ifade etti.

Nevzat Yanmaz’ın açık açık Sami Aydın’a olan desteğini kamuoyunda ilan etmesi ardından başka bir gelişme daha yaşandı.

Yine Büyük Birlik Partisi kanadından önemli bir iş adamı olan Halil Üstüner, parti ile yollarını ayırarak Sami Aydın’ı desteklemesi, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Siyaset gözlemcileri, Büyük Birlik Partisi ile ismi anılan bir çok önemli kişinin açık veya gizliden Ak Parti Adayı Sami Aydın ile yola devam etme kararlarını verdiklerini dile getiriyorlar.

Büyük Birlik Partisi’nin eski ve köklü isimlerinin bir bir Sami Aydın tarafına geçerek Başkan Aydın’ı destekleyeceklerini deklare etmelerinin çok önemli siyasi sonuçlarının olacağını ifade eden Sivaslılar, önümüzdeki günlerde bu kopuşların devam edeceğini tahmin ettiklerini belirttiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —