Tarih: 22.06.2023 20:29

BAY REKTÖR NELER OLUYOR

Facebook Twitter Linked-in

ÜNİ-PER-SEN; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi rektörlüğüne yazdığı yazı ile açılacak davanın ayak seslerini duyurdu.

"Usulsüz atamalar" konusu ile rektörlüğe yazılan yazıda Yükseköğretim Kanununun 52. Maddesinin a) fıkrasına görev sınavsız “Fakülte Sekreteri, Yüksekokul Sekreteri, Enstitü Sekreteri, Meslek Yüksekokulu Sekreteri…” kadrolarına atamalar yapıldığı, bu doğrultuda, Cumhuriyet Üniversitesine Sivas Belediyesinde kamu işçisi olarak çalışırken 2016 yılında işçi kadrosunda büro personeli olarak göreve başlayan Çetin Gülmez, daha sonra 4b kadrosuna oradan da 2022 yılında çıkarılan sözleşmeli personelin kadroya geçilirilmesi kanunu ile 4a kadrosuna atandığı üstüne ve üstüne Yükseköğretim Kanununun 52. Maddesi uyarınca yüksekokul sekreteri olarak atandığı görülmüş….

Vay ki ne vay…

Aynı şekilde genel sekreterlikte rektörlük özel kalemi olarak görev yapan bilgisayar işletmeni Fatih Özkan'da 2021 yılı Temmuz ayında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu sekreteri olarak atanmış ancak ve ne hikmetse bu görevi hiç yapmadan eski görevi olan özel kalem olarak devam etmiş….

Yönetim Hizmetleri grubu atamaları ve üst yönetim grubu olan sınavsız olarak ataması yapılan kadrolara amaç ve kapsam dışına (hülle ara atamalar vs.) çıkılmış emek vermiş donanımlı yani liyakatli üniverisite personeline hakları olan kadrolara atanmamışlar…

Peki…

Bu örneklerde yer alan atamalar için Sayıştay raporları olsun, Yargıtay Ceza Dairesinde emsal benzer davalarda; Görevi Kötüye Kullanma suçu hükmedildiği bilinmemektemidir….

ÜNİ-PER-SEN yapılan bu kamu hizmetinin gereği görülmeyen ve özel olan atamaların sebeplerini ivedi bir şekilde beklediğini yazdığı yazıya cevaben isterken yapılan bu atamalarında iptal edilmesini liyakat ve eşitlikle atamaların yapılmasını beklediğini belirtti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —