BAŞBAKAN İKİ ANKETLE İŞİ BİTİRECEK

BAŞBAKAN İKİ ANKETLE İŞİ BİTİRECEK

Yerel seçim heyecanı artmaya devam ederken, Ak Parti Genel Merkezi?nin Aralık ayında adayını belirlemesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl ilimizde 3 anket yapan Genel Merkez Ekim ve Kasım ayında da birer anket yaparak, adayını belirleyecek.

Yerel seçim heyecanı artmaya devam ederken, Ak Parti Genel Merkezi’nin Aralık ayında adayını belirlemesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl ilimizde 3 anket yapan Genel Merkez Ekim ve Kasım ayında da birer anket yaparak, adayını belirleyecek. Aday adaylığı başvuru süresinde yapılacak ankette halka nasıl bir belediyecilik istendiğinin sorulacağı öğrenilirken, Kasım ayındaki ankette ise mevcut aday adaylarının ismi verilerek halkın kimi istediği öğrenilecek. Sonrasında yapılacak değerlendirmelerde de Belediye Başkanı adayı belirlenecek.

Yerel seçimlere 173 gün kala siyasi partiler seçim çalışmalarına hız kazandırmaya başlıyor. 2009 seçimlerinde Merhum Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından Sivas’ı BBP’ye kaptıran Ak Parti Sivas’ta Belediye’yi tekrar almak istiyor.

Bu kapsamda AK Parti Genel Merkezi’nin henüz bir aday belirlemediği ifade edilirken, adayı belirlemeye yönelik Ekim ve Kasım ayları içerisinde ilimizde iki anket daha yapacağı öğrenildi. Aday adaylığı başvuru süresince ilimizde yapılacak ankette toplamda 19 sorunun yöneltileceği öğrenildi.

Bu sorularda Mevcut Belediye yönetiminin geride kalan 4,5 yıllık çalışmaları halka sorulacak. Sivas halkının yapılan çalışmalar hakkındaki fikirleri öğrenilecek. Çalışmalardaki artı ve eksiler değerlendirilecek.

Yine bu ankette önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerle birlikte halkın nasıl bir Belediye Başkanı görmek istedi sorusu da yöneltilecek. Toplamda 19 sorudan oluşan bu anketin aday adaylığı başvuru süresince tamamlanacağı belirtiliyor.

Sonrasında aday adaylarının belirlenmesiyle birlikte Kasım ayı içerisinde bir anket daha yapılacak. Bu ankette de mevcut aday adayları halka sunulacak. İsim isim yapılacak ankette halkın hangi adayın göreve gelmesi gerektiğini ve nedenleri sorgulanacak.

Bu süreçte ilimizde Ak Parti’den birçok adaylın Belediye Başkanlığı’na talip olması bekleniyor. İlimizde yapılacak bu anketlerin ardından Genel Merkez anketlerdeki veriler doğrultusunda adayını belirleyecek.

Daha önce de duyurduğumuz üzere geçtiğimiz yıl içerisinde ilimizde Ak Parti Genel Merkezi tarafından 3 ayrı anket çalışması yapılmıştı. Kamuoyunun nabzını ölçmek amacıyla yapılan bu anketlerde hiçbir isim ifade etmeden “Yerel seçimlerde kimi Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz?” sorusu yöneltilmişti.

Geçtiğimiz dönem birçok projeye imza atan eski Belediye Başkanı Sami Aydın bu anketlerde açık ara birinci olmuştu. İsmi şuanda Aday adaylığıyla anılan mevcut Ak Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru bu anketlerde yüzde 4’lerde oy alırken, mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise yüzde 7’lerde oy toplayabilmişti.



Sivaslı
14.10.2013 11:27:43
İnşaallah başbakan dedikleri gibi halk anketine göre karar verir,o zaman sayın kuru ve saz ekibi boyunun ölçüsünü alır...

İstemihan Göktürk
15.10.2013 11:26:50
Milyonlarca oyum olsa ne Sami Aydın`a ne Burhanettin Kuru`ya veririm.

Kürşat
20.10.2013 10:51:15
Bende aynı düşüncedeyim kardeşim ama kime vereceğiz oyumuzu bir türlü karar veremedim...