Tarih: 26.10.2013 18:04

BARUT BİTTİ VAAT BİTMEDİ

Facebook Twitter Linked-in

Başkanlığı döneminde Sivas’a büyük projeler kazandırma becerisi gösteremeyen Doğan Ürgüp, kendini park ve bahçe işlerine verdi. Paşabahçe mesire alanını genişletme sonrasında, kendisini Kurt Deresi’ne vuran Ürgüp’ün, seçim sandığı yaklaştıkça eli ayağının bir birine dolaştığı gözlemleniyor.

Görev süresi dolmaya az bir zaman kalan Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP, seçim sandığının görülmeye başlandığı şu günlerde, kendisini iyiden iyiye park ve bahçe işlerine verdi.

Gerek adaylık sürecinde, gerekse Başkan olduktan sonra, basın karşısında nefes almadan konuşan Ürgüp, birçok büyük projeyi laf kalabalığı içine sokarak eskitti.

Bütün büyük projeleri söz ötesine götürmediği gibi, Sivas’ı pansuman tedbirlerle oyalamaktan da geri durmadığı vurgulanıyor.

Sanayi esnafı ile “Beyaz Şovluk” komiklikleri Sivas’a yaşatan ÜRGÜP’ün buradan da alnının akıyla çıkamadığı dile getiriliyor. Ardı arkası gelmez mahkemeliklerle gündemden düşmeyen proje, Turkuaz diye şehrin tam orta yerine gökdelen hayali ile de sınıfta kaldı yorumları yapılıyor.

Kütüphane yeri konusunda Bakan YILMAZ ile de ters düşen Başkan ÜRGÜP’ün, daha önce buraya Kale koridoru oluşturmadığı için eleştiri alıyor.

Bir yerel yöneticinin şehrin en tepe siyasetçisi Bakan Yılmaz ile ters düşmemesi gerektiğine vurgu yapan Sivaslılar, ÜRGÜP’ün bu hataya maalesef düştüğünü ifade ediyorlar.

Başkanlık süresince halkı toplayıp toplayıp Sıcak Çermik’e de götürmesini komik bulan bir çok insan, başkaca kaplıcaları görmemiş mahalleden dışarı çıkmayanları, Sıcak Çermik’e götürüp, orasının Türkiye harikası olarak lanse edilmesinin garabet olduğunu dile getiriyorlar.

Bir iki otel ve iç değişmeyen havuz haricinde Sıcak Çermik’te ne yapıldığı ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Döneminde istişari geleneği fazlaca kullanmayan ve eski usul ben bilirimci mantık doğrultusunda hareket eden Başkan ÜRGÜP’ün, ekip kuramadığı veya kurmak istemediği noktasında da kamuoyunda olumsuz bir düşüncenin ortalarda durduğu ifade ediliyor.

Seçimlere ramak kala güçlü adaylar ve bir güçlü Başbakan karşısında kazanma şansının olmadığı Sivaslılarca dile getirilirken, geçtiğimiz yıllarda iyi bir performans sergileyemediği için, elinde referansların da bir bir yok olduğu belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —