KALE, Kuşa Çevriliyor

KALE, Kuşa Çevriliyor

SSK Hastanesi tam kapasite ile çalışırken, o yola bir müdahalede bulunmayan Belediye, Hastane taşınmaları sonrasında Kale yolunu genişletti. KALE´nin yol tarafı budanırken, KALE Projesinin de akıbeti bilinmiyor.

 

Göreve geldiği günden bu yana kaldırım, kavşak ve yol çalışmalarına ağırlık veren Belediye Başkanı Sami AYDIN´ın, alel acele SSK arkasındaki yola müdahale etmesi analiz edilmeye çalışılıyor. Hastana tam kapasite ile çalışırken ve yolda trafik keşmekeşliği devam ederken bir düzenleme görülmezken, SSK taşınması akabinde birden bire bu yolun genişletilme çabası kamuoyu tarafından izleniyor.

Mimar Turgut CANSEVER´in cihanşümul bir medeniyet aşkı olan Kale Evleri hakkında Başkan AYDIN´ın  ne düşündüğü ise kırık dökük biliniyor. Kale´nin etrafının genişletilerek Kale Projesi ve Film Platosu bağlamında değerlendirilmesi iktiza ederken, KALE´nin arka tarafının, yol yapılarak adeta kesilme nedeni anlaşılamıyor.

Göreve ilk geldiği günde şehri umutlandıran ve önemli projeleri hayata geçireceği sanılan Başkan AYDIN´ın, hali hazırda ciddi bir adım atamaması eleştiri alıyor. Kaldırım ve yol yapmaya kavşak yapımı da ekleyen AYDIN´ın, Kale ile ilgili budama çalışması şiddetle eleştiri alıyor.

Asıl korkulanın ise KALE´nin dört bir yanının kırpılıp budanarak kuşa çevrilmesi.



Anahtar Kelimeler: