ARANAN REKTÖR LİYAKATLI ve DÜRÜST OLMALI

ARANAN REKTÖR LİYAKATLI ve DÜRÜST OLMALI

Sivaslı veya Sivastan olsun kriterine sahip olanlar ne yaptı…”Yolsuzluk, Usülsüzlük, Liyakatsizlik, Siyasetdaşlık, Mobing yani bilim ve ilim harici ne kadar iş varsa onlarla uğraştılar…”

Bizlerinde yanlış düşüncesi olan “Rektör Sivaslı, veya Sivastan olmalı” saçmalığının bedelini yıllardır ödüyoruz.
Kimler geldi kimler geçti… Cumhuriyet İlimde ve Bilimde nerelere geldi, nerelerden geçti, kimleri geride bıraktı, hangi yayınlar veya makalelerle adından söz ettirdi. Türkiye ve Dünya sıralamalarında nasıl sıçramalar yaptı….
Yersiz bir bakış açısından başka bir şey olmayan, kişilerin egolarını tatmin etmekten öte gitmeyen, birilerinin çıkar tayfalarının ortaya attığı Sivaslı olmalı, Sivastan olmalı gibi saçma ve bir o kadarda gereksiz olan Şehri ve Üniversiteyi düşünen herkesin aynı noktada birleşmesi gerekiyor.
Gelenin gideni önce yolsuzlukla vurduğu sonra aynı yolda yürüdüğü, çapsız atamalarla benden olsunda ne olursa olsun düsturuyla hareket ettiği, akçeli işlerin tamamında sorunların olduğu ve pis dedikoduların döndüğü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanacak yeni isim için kimsenin ortaya atılmaması, ve bu “Yolsuzluk, Usulsüzlük, Liyakatsizlik, Siyasetdaşlık, Mobing” bileşenlerinden çıkarı olmayan ve şehir yönetiminde sözü geçenlerin kesinlikle öncelikle Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesini ayağa kaldıracak, aynı zamanda 1974 yılında kurulan Cumhuriyet Üniversitesinin öğrenciler tarafından öncelikli seçilecek bir yapıya kavuşturulmasını sağlayacak bir rektörün atanması için adım atmalı ve Sivaslı, Sivastan olmalı saçmalıklarına artık kulaklar kapatılmalı…
Unutulmamalı.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi özellikle son 2 dönem rektörlerinin usulsüzlük, liyakatsizlik, siyasetdaşlık, mobing ve özellikle FETÖ bağlantılarını bu terör örgütü ile Önceki dönem Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz’ın ilişkileri araştırılmalı, mevcut dönemdede başta Alim Yıldız’ın şahsı olmak üzere çevresindeki isimler alınan oylar irdelenmeli…Birde Bilim ve Teknoloji üniversitemiz var kadroları olan fakat varlığı yokluğu bellli olmayan bir üniversitemiz onuda unutmayalım bu arada.
Belkide Abdullah Güler bu konuda gereğini yapabilecek kadar siyasi güce ve etkiye sahiptir. Şehir siyaseti içerisinde boğulmaktansa resme geniş bakabilir.



Anahtar Kelimeler: ARANAN REKTÖR LİYAKATLI DÜRÜST OLMALI
Ziya Soybayraktar
9.07.2024 12:33:15
Farklı kültürleri tanıyan, Dünya'da yaşanan değişimi doğru yorumlayabilen,özgüveni yüksek,uluslararası iletişim becerileri olan ve en az iki dili çok iyi konuşabilen,bilimi önceleyen,yönetim ve organizasyon kabiliyeti yüksek, A tipi liderlik özelliğine sahip vizyonlu birini bulsunlar. Bilimsel kariyeri egosunu tüketmiş,açık iletişime yatkın,hedefi olan bir vizyoner olursa Sivas hem il olarak,hemde C.Üniversite olarak çok müsait,başarı çok takdir görür.

İmaret Kuşu
10.07.2024 10:28:31
Üniversitede artık kurum kültürü kalmadı. Haksızlıklar cezasız kaldı. Ahlaksızlıkların üstü kapatıldı. Liyakatsizler köşe başlarını tuttu. Kısacası 8 yılda katır mühürdar oldu,eşek defterdar. Yeni gelecek kişi bunların hesabını sormayacaksa hiç gelmesin. Üniversiteyi de kapatın gitsin.

parayı veren düdüğü çalar
12.07.2024 15:44:16
Sivas postası.. Nasıl itibar suikastçisisiniz siz öyle? Birilerini sevmezsiniz ayrı birşey ama sizin yaptığınız kendi çapınızda operas yapmak. Hiçbir birim/kesim tarafından dikkate alınmadığınız da ortada.. Gazetecilik postuna bürünmüş birilerinden para koparmak için sağa sola saldırıyorsunuz. İşinizi düzgün yapın. Bir ismi bir terör örgütü ile aynı cümlede anacaksanız önce edebinizle buna ilişkin somut verilerinizi-gerekçelerinizi de ortaya koyacaksınız. Bu adam olmanın insan olmanın gereğidir. Haysiyetsizçe itibar suikasti yapmanın bir manası yok. Okuyucuyu geri zekalı yerine koymayın.

Cenk Yolalan
22.07.2024 01:06:05
Kendi personeli kadro beklerken dışarıya vermeyen, verecekse de ihtiyaç duyulan alanda olanları katan bir rektör olmalı.. dayısın kızı, arkadaşının yiğeni diye olmamalı