3D ANİMASYONLARLA HAYAL TÜCCARLIĞI

3D ANİMASYONLARLA HAYAL TÜCCARLIĞI

Sivas Belediyesi?nin Doğan Ürgüp Başkanlığı döneminde yapılan hayali reklam çalışmaları eleştiri toplamaya devam ediyor. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte mevcut Belediye yönetimi şehrin dört bir tarafını bilboard reklamlarıyla donattı. Ancak bu pro

Sivas Belediyesi’nin Doğan Ürgüp Başkanlığı döneminde yapılan hayali reklam çalışmaları eleştiri toplamaya devam ediyor. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte mevcut Belediye yönetimi şehrin dört bir tarafını bilboard reklamlarıyla donattı. Ancak bu projelerin birçoğunun sadece 3D Animasyonda kalması vatandaşın tepkisine neden olmaya devam ediyor.

BBP’li Doğan Ürgüp Başkanlığı’nda 4,5 senesini geride bırakan Sivas Belediyesi’nde bu zamana kadar yapılan çalışmalarla ortaya konulan elle tutulur bir projesinin olmadığı ortada olmasına rağmen Belediye şehrin birçok noktasında astığı bilboardlarla reklam yapmaya devam ediyor. Bu durum karşısında Doğan Ürgüp hakkında 3D Animasyonlarla Hayalperest Belediyecilik yorumları yapılmaya başlandı.

Göreve geldiğinde birçok vaatte bulunan mevcut Belediye yönetiminin geride kalan 4 buçuk yılda hangi projeleri tamamlayabildiği konuşulmaya başlandı. Kentin birçok noktasında bilboardlarla yerel seçim çalışmalarına başlayan Belediye yapılamayan veya tamamlanamayan birçok projenin 3D animasyon görüntüleriyle yapılmış gibi göstermeye çalışıyor.

Başaramadığı projelerin başında prestij projesi olarak gösterilen Turkuaz Projesi yer alırken, sanayide yapılan bazı yıkımlardan öteye gidilemediği ve buradaki esnafın da mağdur edildiği ortada… Diğer taraftan Sivas İdare Mahkemesi de geçtiğimiz ay verdiği kararla birlikte buradaki kentsel dönüşüm kararını iptal etmiş durumda…

Diğer taraftan Paşa Fabrikası’ndaki çalışmalar halen tamamlanamadı. Belediye’nin yapamadığı ve yıllardır konuşulan Paşa Fabrikası yolundaki çalışmalar ise Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü’nce geçtiğimiz haftalarda başlatıldı.

Yine göreve geldiklerinde söz verdikleri perakende sebze ve meyve hali de unutturuldu. Halde yapılan göstermelik onarımlarla buradaki esnafın gözü boyanmaya çalışıldı. Kale Evleri Projesi’nde ise hala ses seda yok. Ne hikmetse kamulaştırma çalışmaları da bir türlü sonlandırılamadı.

Kamuoyunda birçok tartışmaya neden olan yeni Terminal binasında ise çalışmalar henüz tamamlanamadı. Mevcut Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp bayram öncesinde yaptığı açıklamalarda Terminal binasının açılışının gecikeceğini belirtmişti.

Şehir merkezindeki yoğunluğa rağmen erkek yetiştirme yurdunun yerine yapılması planlanan Hanımlar Kültür Merkezi’nde de henüz çalışmalar tamamlanmış değil. Yine Hızlı Tren Projesi bahane edilerek geciktirilen Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı Projesi’nde de yol ve kaldırımın dışında tamamlanan bir çalışmanın olmadığı gözlemleniyor.

Diğer taraftan büyük övgülerle bahsedilen Kurt Deresi Bölge Parkı Projesi’nde de animasyonlar dışında yapılan henüz bir işlemin olmadığı görülüyor. Sivas’ın geleceği açısından büyük önem arz eden Kızılırmak Projesi’nde de durum aynı sadece animasyon…

Sivas Belediyesi yönetiminin reklamlarını yaptığı projelerin birçoğunun halen tamamlanamadığı gözlemlenirken, bunların birçoğunun da seçim öncesinde tamamlanmasının neredeyse imkânsız olarak görülüyor.